UE aprobă achiziţionarea Activision Blizzard de către Microsoft

Scris de | 17 mai, 2023
UE aprobă achiziţionarea Activision Blizzard de către Microsoft

După mai bine de un an de la anunţul achiziţiei Activision Blizzard de către Microsoft, iată că aflăm şi că UE şi-a dat aprobarea pentru aceasta preluare. Asta după ce autorităţile din UK au respins-o cu câteva săptămâni în urmă.

MS va cheltui 68.7 miliarde de dolari pentru a prelua gigantul de gaming, care aduce sub aripa sa şi compania King. Preia şi hituri ca Diablo, World of Warcraft, Hearthstone, Starcraft, Overwatch şi seria Call of Duty. De altfel aceasta din urmă serie a pus probleme achiziţiei, existând teama că preluarea de către Microsoft ar duce la beţe în roate pentru sosirea titlurilor pe console rivale cu Xbox.

Mai sunt piedici totuşi, iar în afară de autorităţile din UK trebuie să se pronunţe şi cele din SUA, mai precis FTC-ul. UE a aprobat tranzacţia cu o condiţie: Microsoft trebuie să ofere o licenţă pe 10 ani serviciilor concurente de cloud gaming pentru a face streaming cu jocuri Activision. Comisia Europeană a fost „câştigată” de această promisiune.

Microsoft are propriul serviciu de game streaming, aşa cum ştiţi deja, dar utilizatorii serviciilor rivale din toată lumea au acum accesul garantat la titlurile viitoare de la Activision pe PC şi console. E interesant că UE şi UK s-au axat pe streaming când au analizat preluarea. Acesta pare să fie viitorul gaming-ului, în detrimentului jucatului local.

UE a investigat situaţia şi a descoperit că Microsoft nu are nimic de câştigat dacă refuză să distribuie jocuri Activision pe PlayStation. Între timp aflăm că procesul s-ar putea finaliza chiar şi fără aprobarea FTC. Microsoft mai are undă verde în Japonia, Brazilia, Arabia Saudită, Chile, Africa de Sud şi Serbia.

Etichete: , , , ,

Sursa: GSMArena