NVIDIA a creat un AI generativ care îţi permite să conversezi cu NPC-urile

Scris de | 30 mai, 2023
NVIDIA a creat un AI generativ care îţi permite să conversezi cu NPC-urile

NVIDIA este cea mai nouă companie care apelează la AI generativ pentru a permite ceva nemaivăzut în jocuri până acum. E vorba despre conversaţii cu NPC-urile din jocuri şi este folosit un sistem de limbaj natural.

NVIDIA a dezvăluit o tehnologie numită Avatar Cloud Engine (ACE), care va permite gamerilor să vorbească natural cu personajele non playable (NPC-uri). Vor primi şi răspunsuri potrivite, în funcţie de dialoguri. Compania a dezvăluit tehnologia în timpul discursului despre AI generativ de la Computex 2023. A prezentat un demo numit Kairos, în care un personaj pe care îl controla gamerul vorbea cu un NPC numit Jin într-un restaurant cu look distopic.

Demo-ul e redat mai jos în 32:9 şi prezintă gamerul conversând cu Jin. Jin lucrează la restaurant şi se plânge că viaţa nu e bună, e îngrijorat de criminalitatea din zonă şi de soarta afacerii sale. Nu e chiar un dialog demn de ChatGPT, dar e un început bun. Măcar dialogul e unul contextual şi legat de locul în care te afli.

NVIDIA a realizat demo-ul în parteneriat cu Convai pentru a promova ACE, care poate rula şi local şi în cloud. Foloseşte tehnologie NVIDIA NeMo pentru a construi, customiza şi implementa LLM-uri (Large Language Model), cărora le poţi asocia poveşti şi un trecut. Foloseşte şi un sistem de recunoaştere a vorbirii şi un sistem speech to text numit Riva, plus NVIDIA Omniverse Audio2Face.

Va crea imediat animaţii faciale expresive ale unui personaj de joc pentru a se potrivi cu vorbirea sa. Demo-ul e realizat în Unreal Engine 5 pentru a prezenta tehnologia ray tracing şi alte funcţii ale GPU-ului.

Etichete: , , , , ,

Sursa: Engadget