Mark Zuckerberg îşi exprimă părerile despre headsetul Apple Vision Pro

Scris de | 11 iunie, 2023
Mark Zuckerberg îşi exprimă părerile despre headsetul Apple Vision Pro

Reacţiile la debutul headsetul Apple Vision Pro nu au întârziat să apară şi după ce am aflat părerea analiştilor, acum se pronunţă şi Mark Zuckerberg, CEO-ul Meta.

Analiştii afirmă că la 3500 de dolari produsul va fi mai degrabă pentru profesionişti şi dezvoltatori. Meta este principalul rival Apple pe piaţa AR/VR, iar compania a contracarat produsul Apple lansând modelul Quest 3 cu câteva zile înainte de Apple. Revenind la Zuckerberg, acesta a avut o întâlnire cu angajaţii Meta şi acolo a discutat în detaliu despre opinia sa cu privire la headset. El a afirmat că „Apple nu a găsit soluţii magice” cu privire la neajunsurile fizicii pe care echipa Meta să nu le fi explorat deja.

A observat şi că faptul că Apple a folosit ecrane cu rezoluţie mai mare nu e neapărat o idee bună, deoarece consumă mai multă energie şi necesită un battery pack. CEO-ul Meta a subliniat şi diferenţa de preţ şi anume că Vision Pro e de 7 ori mai scump decât Quest 3. Zuck a vorbit şi despre „diferenţa în valori şi viziune” între cele două companii când vine vorba despre headseturile lor.

În vreme ce viziunea Mea este „fundamental socială” şi este despre „interacţiunea oamenilor în noi moduri şi moduri de a se simţi mai apropiaţi în noi moduri”, abordarea Apple e descrisă drept „o persoană stând pe canapea de una singură”. Mark a încheiat pledoaria spunând că viziunea Apple „o fi viitorul computingului, dar nu unul pe care îl vreau eu”.

Etichete: , , , , , ,