Apple lucrează la o versiune cu preţ mai accesibil de headset Vision Pro; Când se lansează?

Scris de | 13 iunie, 2023
Apple lucrează la o versiune cu preţ mai accesibil de headset Vision Pro; Când se lansează?

Apple a lansat în urmă cu o săptămână în cadrul WWDC 2023 prima sa cască AR/VR, cunoscută drept Vision Pro. E un produs premium, de nişă, orientat parcă mai degrabă spre dezvoltatori şi profesionişti. Acum aflăm că ni se pregăteşte şi o versiune mai accesibilă, dar ea va sosi mai târziu.

Mark Gurman de la Bloomberg a aflat că Apple pregăteşte o versiune mai accesibilă de Vision Pro, care va sosi „cândva în 2025”. Vă reamintesc că Vision Pro-ul curent costă 3499 dolari şi nu e chiar un produs destinat maselor. Gurman afirmă că gigantul din Cupertino luase în calcul inclusiv întârzierea anunţului acestei căşti, din cauza publicităţii negative legate de preţ.

A preferat să le dea tuturor 9 luni să se obişnuiască cu ideea. Viitorul headset, cel mai ieftin ar urma să se numească doar Vision sau Vision One şi e gândit pentru adopţia în masă. Apple ar urma să folosească ecrane cu rezoluţie mai redusă, un procesor mai slab şi să mai taie din senzorii camerelor. Ar putea şi solicită AirPods pentru a activa funcţia Spatial Audio.

Va păstra totuşi funcţii ca ecranul extern EyeSight şi sistemul de hand tracking. Până să vină acest produs mai ieftin prin 2025 vom avea şi un Apple Vison Pro 2 lansat în 2024, probabil tot la preţ mare.

Etichete: , , , ,

Sursa: Bloomberg