Apple creşte preţul abonamentelor iCloud pe multiple pieţe de pe glob

Scris de | 28 iunie, 2023
Apple creşte preţul abonamentelor iCloud pe multiple pieţe de pe glob

Apple a pivotat de câţiva ani spre o companie de servicii, nu doar de hardware şi face bani frumoşi din serviciile pe bază de abonament pe care le oferă. Ei bine acestea tocmai au devenit mai scumpe şi mă refer aici la iCloud.

Apple a crescut preţul la stocarea în iCloud în Marea Britanie şi alte câteva ţări şi regiuni cu aproximativ 25%. România se află pe listă, alături de Polonia, Arabia Saudită, Africa de Sud şi Suedia. Deocamdată preţul din SUA a rămas neschimbat. Astfel, varianta de bază a abonamentului iCloud de 5 GB rămâne gratuită, în vreme ce varianta de 50 GB ajunge de la 0.79 lire pe lună la 0.99 lire pe lună.

Cine plătea 2.49 lire pe 200 GB stocare acum dă 2.99 lire. Iar cine are abonament de 2 TB trece de la 6.99 lire pe lună la 8.99. Aşteptăm ca şi preţurile în euro să reflecte aceste schimbări în curând. Cine plăteşte pentru iCloud deblochează şi iCloud+, un serviciu pe bază de abonament premium la servicii cloud, care include şi iCloud Private Relay, Hide My Email, HomeKit Secure Video.

Abonaţii Apple One, bundle-urile de servicii Apple nu au parte de vreo creştere de preţ. Bundle-urile de gen includ iCloud+, TV+, Apple Music, Arcade şi în unele cazuri FItness+ şi News+. Ce e drept Apple a crescut preţurile abonamentelor One în octombrie, deci nu e cazul să o facă iar.

Etichete: , , , ,

Sursa: Macrumors