Nokia G42 anunţat oficial: telefon uşor de reparat acasă, cu CPU Snapdragon 480+

Scris de | 29 iunie, 2023
Nokia G42 anunţat oficial: telefon uşor de reparat acasă, cu CPU Snapdragon 480+

HMD Global a început să se axeze tot mai mult pe uşurinţa de reparare a telefoanelor sale şi în afară de Nokia G22, acum ne propune şi un Nokia G42 cu acelaşi atribut: poate fi reparat uşor acasă. Totul prin intermediul unui parteneriat cu cei de la iFixit.

iFixit va furniza ghiduri de reparaţii şi piese precum ecrane, baterii şi porturi de încărcare pentru Nokia G42 în următorii 5 ani. Este primul telefon uşor de reparat de către utilizator de la HMD şi vine cu un spate fabricat din plastic reciclat. Tot în spate găsim camera triplă, cu senzor principal de 50 MP, cu deschidere F/1.8, alături de o cameră Macro de 2 MP şi una Bokeh de 2 MP.

În faţă telefonul se prezintă cu un ecran de 6.56 inch, un IPS LCD cu rezoluţie HD+ şi refresh rate de 90 Hz. Foloseşte un breton picătură pentru a camufla camera de 8 megapixeli pentru selfie. Are şi protecţie Gorilla Glass 3. La interior găsim un procesor Qualcomm Snapdragon 480+, alături de 4 sau 6 GB RAM şi 128 GB stocare, plus slot microSD.

G42 rulează Android 13, iar HMD promite 2 ani de actualizări de OS şi 3 ani de actualizări lunare de securitate (security patch-uri). Handsetul are o baterie de 5000 mAh cu încărcare la 20W, iar HMD afirmă că asta va oferi utilizatorului 3 zile de utilizare în medie. Avem parte şi de certificare IP52, jack audio, cititor de amprente lateral.

Nokia G42 va sosi pe mov sau gri de la 249 de euro.

Etichete: , , , , ,

Sursa: GSMArena