Acum e rândul Samsung: headsetul XR al companiei, rival Apple Vision Pro apare în certificări

Scris de | 16 iulie, 2023
Acum e rândul Samsung: headsetul XR al companiei, rival Apple Vision Pro apare în certificări

Era de aşteptat ca debutul lui Apple Vision Pro să stârnească giganţii tech rivali, iar acum Samsung pare a pregăti un headset XR. Sunt şanse, mici e drept că acest headset să primească poate chiar un teaser pe 26 iulie, la evenimentul Unpacked al companiei.

Dispozitivul nu a fost confirmat încă, dar cei de la GoAndroid au descoperit dovezi cu privire la existenţa sa. E vorba despre bateria acestui device, care a primit diferite certificări deja în Coreea de Sud. Bateria apare cu numele de cod EB-BI610ABY în baza de date a SafetyKorea. Ea este un succesor pentru bateria EB-BI120ABY, care ar fi trebuit să ajungă pe ochelarii Samsung AR Glasses cu numele de cod SM-I120, dar aceştia nu au mai fost anunţaţi.

Faptul că bateria a fost certificată şi în India şi în China inseamna că ne îndreptăm spre un debut global. O sursă dezvăluia la început de săptămână totuşi că acest proiect al celor de la Samsung ar fi fost amânat cu 3, până la 6 luni. Posibil ca Samsung să aştepte să vadă cum merge produsul Apple, care e lovit deja de probleme de producţie sau să îşi dezvolte tehnologiile dincolo de capacitatea rivalului.

Samsung nu e singură în acest proiect, primind aportul celor de la Qualcomm şi Google. Va fi foarte important de văzut ce sistem de operare adoptă headsetul Samsung şi în ce măsură Google are ceva pregătit aici şi mă refer la un spinoff de Android pentru universul XR.

Etichete: , , , ,

Sursa: Gizmochina