Microsoft şi Sony au căzut de acord: Call of Duty rămâne pe PlayStation încă un deceniu

Scris de | 18 iulie, 2023
Microsoft şi Sony au căzut de acord: Call of Duty rămâne pe PlayStation încă un deceniu

După o dispută care s-a întins pe prea multe luni deja, Sony şi Microsoft au căzut la pace. Disputa se trăgea din achiziţia Activision-Blizzard de către Microsoft, care ar fi pus în pericol disponibilitatea jocurilor Call of Duty pe consolele PlayStation.

Ei bine Microsoft şi Sony au semnat o înţelegere pentru a ţine franciza în valoare de multe miliarde de dolari şi pe PS. Tentaţia era ca Microsoft să o aducă exclusiv pe Xbox şi PC, lăsând cu ochii în soare posesorii de console Sony. Fix în această privinţă se îngrijorau autorităţile antitrust şi cele care protejau piaţa concurenţială, atunci când au atacat preluarea Activision-Blizzard.

Acum chiar CEO-ul Microsoft Gaming, Phil Spencer a confirmat că s-a ajuns la o înţelegere. Microsoft a învins o ultimă tentativă de apel a FTC-ul în SUA de a bloca tranzacţia de 68.7 miliarde de dolari. Acum a rămas doar CMA-ul din Marea Britanie, ultimul regulator care se opune achiziţiei, dar şi acolo se poartă negocieri ce înclină în favoarea Microsoft.

Chiar dacă Spencer nu a confirmat termenii înţelegerii cu Sony, publicaţia Axios a aflat că ea se întinde pe 10 ani. Microsoft a oferit deja celor de la Sony o înţelegere pe 10 ani pentru a ţine Call of Duty pe consolele actuale şi viitoare PlayStation, iar asta se întâmpla la final de an 2022. Sony a refuzat înţelegerea pe atunci.

Între timp Microsoft a bătut palma cu Nintendo pentru a calma autorităţile antitrust, a picat la înţelegere cu mai marii cloud gaming-ului, că NVIDIA şi acum şi cu Sony. Jim Ryan, CEO Sony Interactive Entertainment a refuzat negocierile pentru Call of Duty, afirmând că nu vrea jocul pe PS, ci vrea să blocheze tranzacţia, dar până la urmă pare a fi cedat în faţa presiunii.

Etichete: , , , ,

Sursa: Engadget