Netflix începe să angajeze experţi AI, în vreme ce greva actorilor şi scenariştilor continuă

Scris de | 26 iulie, 2023
Netflix începe să angajeze experţi AI, în vreme ce greva actorilor şi scenariştilor continuă

Netflix pare a fi ceea ce americanul numeşte „tone deaf” şi a început să facă angajări în domeniul AI fix acum când joburile actorilor şi scenariştilor sunt ameninţate de AI. Şi sunt plătite foarte bine.

Grevele de la Hollywood continuă de săptămâni bune, fără semne de a se opri. Marii actori din Oppenheimer au boicotat premiera filmului dând un semnal cu privire la problemele cu plata scenariştilor şi staff-ului. Netflix a postat un job recent pentru un manager de platforma de machine learning. Acest job are un salariu anual între 300.000 şi 900.000 de dolari, asta în vreme ce un actor primeşte 200 de dolari pe zi acum în unele cazuri.

Dacă aţi urmărit semnalele transmise de actori în cadrul grevei, atunci ştiţi că nu e deloc apreciat faptul că AI-urile pot crea deepfake-uri care să le ia locul. Listarea de job Netflix e cu atât mai îngrijorătoare cu cât nu menţionează algoritm pentru a recomanda filme şi seriale. E vorba despre un AI folosit pentru „a crea conţinut excelent”.

Postarea face aluzie şi la eforturile gigantului de streaming de a integra inteligenţa artificială „în toate zonele de activitate”. O secţiune de pe site-ul Netflix menţionează şi că această companie foloseşte AI-ul pentru a optimiza producţia de seriale şi filme originale. Netflix mai angajează şi un director tehnic pentru AI generativ pentru studioul de gaming, cu un salariu de până la 650.000 de dolari.

AI-ul se regăseşte deja în producţiile Netflix, iar spre exemplu platforma difuzează un serial de tip „reality dating” numit „Deep Fake Love”, care scanează feţele concurenţilor pentru a crea deepfake-uri generated de AI. Studioul de gaming Netflix a folosit AI-ul pentru a compune poveşti şi dialog.

Etichete: , , , , , ,

Sursa: Engadget