Nintendo Switch 2 primeşte o posibilă dată de lansare

Scris de | 28 iulie, 2023
Nintendo Switch 2 primeşte o posibilă dată de lansare

Nintendo Switch este una dintre cele mai de succes console din lume şi cu siguranţă cea mai de succes consolă portabilă. Un raport financiar de la un site media din China a făcut o aluzie acum la o perioadă de debut pentru succesorul Nintendo Switch 2.

Acesta este aşteptat să sosească în 2024. La început de lună iulie aflam că Switch 2 ar fi la doar luni distanţă de lansare, judecând după fişierele şi documentele scăpate în cadrul audierilor Microsoft pentru preluarea Activision-Blizzard. Tot ele dezvăluiseră şi detalii despre console noi Sony. Acum un raport financiar de la o altă sursă a dezvăluit intervalul 2024.

Sursa este PixArt Imaging, unul dintre partenerii Nintendo, care afirmă că gigantul japonez de gaming îşi va lansa consola next gen la început de an 2024. Ca şi în cazul lansărilor de albume muzicale, primăvara e perioada cea mai propice pentru astfel de lansări. Trebuie precizat şi că nu dăm prea multă crezare sursei, pentru că vorbeşte despre „maşinăria de gaming japoneză”, care la fel de bine poate fi şi Sony Project Q. Totuşi PixArt a lucrat mult cu Nintendo pentru Wii şi Switch, de aici asocierea cu ei.

Consola Nintendo Switch a debutat pe 3 martie 2017 şi se poate folosi ca un soi de tabletă cu controllere ataşate sau o consolă statică, conectată la TV. A avut câteva versiuni, iar cea mai nouă are ecran OLED. A existat şi un Switch Lite ceva mai ieftin. În martie 2023 Nintendo ajunsese la 125 de milioane de unităţi vândute.

Etichete: , , ,

Sursa: Gizmochina