X (Ex Twitter) adăugă o întârziere la deschiderea de website-uri ale rivalilor

Scris de | 18 august, 2023
X (Ex Twitter) adăugă o întârziere la deschiderea de website-uri ale rivalilor

X, noul nume al platformei Twitter a luat o decizie cel puţin controversată şi a început să îşi saboteze rivalii, cel puţin la prima vedere. Compania lui Elon Musk ar fi adăugat o întârziere la deschiderea de linkuri spre site-uri rivale.

Presa americană scrie că timp de câteva ore accesul spre site-uri media sau de socializare a fost încetinit. Cei care doreau să intre pe linkuri pornind din X (Twitter) au avut aceste probleme. E vorba despre publicaţii ca Reuters, New York Times, dar şi reţeaua rivală Threads. Unii utilizatori au aşteptat şi 4-5 secunde să se deschidă linkurile.

Despre incident a scris şi Washingtpon Post, într-un articol care spunea că Elon Musk a încetinit site-urile pe care le displace sau pe care le consideră duşmănoase. Încetinirea, cunoscută şi ca „throttling” înseamnă că utilizatorii care făceau click pe linkuri postate pe X spre site-uri erau nevoiţi să aştepte câteva secunde.

Alte site-uri cu probleme au fost Bluesky, Facebook, Instagram, Substack. YouTube, Mastodon sau Fox News au scăpat. Nu e prima dată când Elon Musk are practici de genul. În 2022 a blocat accesul la reţeaua rivală Mastodon, poate cel mai mare rival Twitter la ace vreme. E drept, blocajul a durat puţin. Musk a avut „meciuri” şi cu unele publicaţii, pe care le-a acuzat de doxing pentru traiectoria avionului său.

Etichete: , , , , ,

Sursa: GSMArena