Un bug al platformei X şterge linkuri, imagini vechi

Scris de | 22 august, 2023
Un bug al platformei X şterge linkuri, imagini vechi

Platforma X, cunoscută ca Twitter până mai deunăzi s-a confruntat cu o problemă gravă pe 22 august. A avut dificultăţi în a afişa postari vechi cu imagini sau linkuri convertite folosind tool-ul său de scurtare de URL-uri.

De fapt problema fusese semnalată încă de pe 19 august de un redactor american şi chiar mai devreme de un YouTuber brazilian. The Verge a investigat situaţia şi a descoperit că problema afectează tweet-urile postate înainte de decembrie 2014. Postările cu video-uri integrate nu sunt afectate.

Chiar dacă Twitter primea suport pentru imagini în 2011 şi video-uri în 2016, linkurile spre YouTube apar acum în format plain text, cu URL-uri t.co nefuncţionale. Printre victimele acestui bug se numără şi un tweet istoric, cel de la Premiile Oscar din 2014, când şi-au făcut selfie împreună Bradley Cooper, Ellen DeGeneres şi Jennifer Lawrence. E cel mai retweetuit tweet, cu peste 2 milioane de partajări.

Se zvoneşte că Elon Musk ar tăia din costurile de stocare pentru X sau că pur şi simplu are prea puţin personal compania sa şi au început să apară erori. A mai fost afectat şi un tweet al lui Barack Obama, care îşi sărbătorea victoria la alegeri.

Problema ar avea de fapt de-a face cu schimbările făcute de Twitter în 2016, introducând preview-uri mai ample pentru linkurile afişate. Metadata pentru adiţiile de gen la postari apărea în decembrie 2014. Vestea vine la puţin timp după ce s-a aflat că X a încetinit intenţionat deschiderea de linkuri spre platforme rivale sau site-uri neprietenoase cu Elon Musk.

Etichete: , , ,

Sursa: fonearena