Qualcomm anunţă procesoarele Snapdragon G pentru gaming pe mobil

Scris de | 24 august, 2023
Qualcomm anunţă procesoarele Snapdragon G pentru gaming pe mobil

Qualcomm se pregăteşte pentru o super lansare de procesor Snapdragon 8 Gen 3 la toamnă, dar până atunci ne oferă seria Snapdragon G pentru terminale mobile de gaming. Ea include 3 chipseturi, despre care aflaţi informaţii mai jos.

Procesoarele respective sunt Qualcomm G1, Qualcomm G2 şi Qualcomm G3x Gen 2. Cel din urmă este o versiune upgradată de G3x, care se află pe consola portabilă Razer Edge. Noul model de chipset oferă o performanţă dublă la nivel de GPU. Se pare că terminalele mobile de gaming devin tot mai populare şi mă refer aici la clone de Nintendo Switch, ASUS ROG Ally sau Steam Deck, precum recent aparutul Lenovo Legion Go.

Unele orientate spre gaming local şi altele spre gaming din cloud. Noile procesoare Snapdragon de la Qualcomm au fost gândite pentru gaming pe Android, deşi Qualcomm recunoaşte că vrea să participe la piaţa consolelor portabile care rulează jocuri de PC sau console. Snapdragon G1 Gen 1 este un CPU mai degrabă entry level, care va sosi pe terminalele cu preţ accesibil.

E gândit pentru cloud gaming, dar şi pentru PC gaming remote şi gaming remote pe console. Suportă gaming pe console în Full HD la 60 FPS, dar conectivitatea e limitată la Wi-Fi 5.

Snapdragon G2 Gen 1 oferă o cale de mijloc între telefoanele de top fără sisteme dedicate de răcire, dar şi cele dedicate pentru cloud gaming, cu specificaţii mai modeste.

Etichete: , , , , ,

Sursa: Phone Arena