Cum va arăta următoarea consolă Microsoft și noul său controller

Scris de | 19 septembrie, 2023
Cum va arăta următoarea consolă Microsoft și noul său controller

Documentele din cazul FTC vs Microsoft au dezvăluit deja o mulțime de lucruri din dedesubturile lumii gamingului, iar acum aflăm noi informații despre următoarea consolă plănuită de gigantul american. Următoarea iterație de Xbox Series X ar urma să apară în 2024, cu un design complet nou și câteva noi funcții. Sub numele de cod Brooklin, aceasta ar fi fost dezvăluită accidental în noile documente din „bătălia” FTC vs Microsoft.

Astfel, noul Xbox Series X are un design circular, față de cel dreptunghiular al consolei actuale, și ar urma să vină fără disc drive, pentru că stocarea ar fi mărită până la 2TB, dublu față de opțiunea actuală. Sub butonul de power se află un port USB-C cu Power Delivery, iar alături de consolă ar trebui să fie lansat și un nou controller, „mai imersiv”. Acesta a primit numele de cod Sebille, și ar urma să fie anunțat chiar în acest an, incluzând și un accelerometru pentru suport gyroscopic. Are un design în două culori și va avea conexiune directă cu cloud-ul, Bluetooth 5.2 și o conexiune mai bună wireless cu Xbox-ul.

Ba mai mult, Microsoft pune pe lista de specificații și „feedback haptic” și „VCA haptics care pot fi folosite ca speakere”, lucruri pe care le găsim și pe controllerele de PlayStation 5. De asemenea, va mai avea și butoane și thumbstick-uri mai silențioase, precum și baterii reîncărcabile, thumbstick-uri modulare și va avea inclusă opțiunea „lift to wake”.

La interiorul noii console Microsoft ar urma să fie adăugat și suport pentru Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.2, iar compania spune că va avea o eficiență îmbunătățită. Surprinzător este că gigantul american țintește același preț de lansare ca primul Series X, de 500 de dolari. Există și un roadmap pentru noua consolă și controller, care include mențiunea unui nou Xbox Series S cu 1TB de stocare. Microsoft a lansat recent un nou Series S, în versiune neagră, însă versiunea de 1TB ar veni cu suport pentru Wi-Fi 6E și Bluetooth 5.2 și, de asemenea, cu noul controller în pachet.

O altă mențiune foarte interesantă în document este cea legată de posibilitatea de a-ți personaliza consola cu ajutorul programului Xbox Design Lab, lucru pe care Microsoft ar vrea să îl realizeze până în 2030. Momentan, această inițiativă nu este încă bătută în cuie.

Etichete: , , , , , , ,

Sursa: This is Microsoft’s new disc-less Xbox Series X design with a new gyro controller