Noul CEO X, Linda Yccarino, nu pare că folosește propria rețea de socializare pe telefonul personal

Scris de | 2 octombrie, 2023
Noul CEO X, Linda Yccarino, nu pare că folosește propria rețea de socializare pe telefonul personal

Prima ieșire importantă în public a Lindei Yccarino, noul CEO al X (fost Twitter), s-a dovedit a fi la fel de stângace precum tot ce se întâmplă în cadrul companiei de când a venit Elon Musk la conducere. Yccarino a dat un interviu pe scenă în cadrul conferinței Code 2023, organizată de Vox, compania-mamă a publicației de tehnologie The Verge. Nu doar că noul CEO nu a putut să răspundă clar la anumite întrebări importante, dar Yccarino și-a arătat ecranul telefonului său personal, pe care iconița X nu apare pe prima pagină. Acest lucru a dus la speculații că nu ar utiliza X în mod activ.Yccarino, CEO-ul X, nu are aplicația pe primul ecran al telefonului personal

Linda Yccarino a fost angajată în primăvară în funcția de CEO al rețelei de socializare X, luând locul „proprietarului” de drept al companiei, Elon Musk. Aceasta nu a ieșit foarte mult în evidență în tot acest timp, tot Musk conducând narativa publică din jurul X. Totuși, în cadrul conferinței Code 2023, Yccarino și-a arătat în public ecranul telefonului, un iPhone 14 Pro Max, iar pe acesta nu se găsește iconița X, deși putem vedea iconițe către alte produse ale companiilor rivale, precum Facebook, Gmail și Instagram, sau chiar Starbucks.

În general, utilizatorii de smartphone-uri își pun pe ecranul principal cele mai utilizate aplicații, iar cele care nu sunt așa importante ajung pe ecranele următoare. Speculațiile sunt că Yccarino nici n-ar fi un utilizator activ al rețelei X, în ciuda faptului că este cea mai importantă persoană de la conducerea companiei.Nu era pe aceeași linie cu Musk în raport cu taxarea utilizatorilor X

O altă gafă a noului CEO este răspunsul la întrebarea moderatorului, jurnalista CNBC Julia Boorstin, despre mutarea rețelei X către un model de funcționare pe bază de abonament. Elon Musk a declarat recent că plănuiește să colecteze o taxă lunară de la fiecare dintre utilizatorii X, dar Yccarino nu părea să știe exact despre ce este vorba:

Julia Boorstin: „Elon Musk tocmai a anunțat o nouă taxă lunară pentru utilizatori. Întrebarea mea pentru dumneavoastră este: doriți să începeți să taxați toți utilizatori X, cum a zis el, și câți utilizatori credeți că veți pierde în urma acestei decizii?”

Linda Yccarino: „Puteți repeta?”

J.B.: „Elon Musk a anunțat că veți adopta un serviciu bazat complet pe abonamente. Nimic nu va mai fi gratuit în utilizarea X.”

L.Y.: „A zis că ne mutăm, sau că se gândește la asta?”

L.B.: „A zis că aceasta este planul.”

L.Y.: „Da?”

J.B.: „Deci, v-a consultat înainte să anunțe asta?”

L.Y.: „Vorbim despre tot.”

În interviu, CEO-ul X vorbește despre faptul că aceasta este o nouă companie, chiar dacă a evoluat din vechiul Twitter și că ideea din spatele X este acum „libertatea de exprimare”.

Știm însă că Elon Musk plănuiește să transforme X într-o aplicație „universală”, similară cu WeChat din China, în care utilizatorii pot face totul, de la socializare la cumpărături, sau plăți online și offline.

Etichete: , , ,

Sursa: Watch Linda Yaccarino’s wild interview at the Code Conference