Horizon Forbidden West Complete Edition va fi primul joc de PlayStation 5 pe două discuri

Scris de | 5 octombrie, 2023
Horizon Forbidden West Complete Edition va fi primul joc de PlayStation 5 pe două discuri

Prima dată când am auzit de Horizon Forbidden West Complete Edition, a fost atunci când am aflat că jocul vine pe PC la începutul anului viitor. Și la fel ca în cazul lui The Last of Us Part I, primii care vor pune mâna pe această ediție specială vor fi tot gamerii care folosesc console, întrucât jocul va fi lansat mâine (6 octombrie 2023) pe PlayStation 5. Pentru prima dată în cei trei ani de la apariția consolei, un joc va fi atât de mare ca dimensiune încât va fi lansat pe două discuri Blu-Ray.

Horizon Forbidden West Complete Edition include jocul de bază, un DLC și câteva elemente cosmetice. Prețul pentru această lansare este de 59.99€, o ofertă bună pentru conținutul pachetului. Acesta include cam așa:

  • Horizon Forbidden West pentru PlayStation 5
  • DLC-ul Burning Shores pentru PlayStation 5
  • Coloana sonoră
  • Artbook
  • Bandă desenată Horizon Zero Dawn Vol. 1: The Sunhawk
  • Elemente in-game: Filtre extra în Photo Mode, un pachet de resurse, arme și o armură specială.

Un joc cât două discuri

Dimensiunea lui Horizon Forbidden West Complete Edition este de 121GB cu tot cu DLC și elemente extra, așa că este nevoie de două discuri Blu-Ray. Un astfel de disc are o capacitate de până la 100GB, dar pe măsură ce jocurile devin din ce în ce mai mari, pare ca suta de giga nu mai reprezintă mare lucru. Iar ăsta este doar primul caz, urmând ca în primăvară să primim Final Fantasy 7: Rebirth care vine tot pe două discuri.

Începe să miroasă însă a final de eră. Oamenii au acces la internet peste tot, acesta din urmă devine din ce în ce mai rapid, iar discurile devin de domeniul trecutului. Horizon Forbidden West Complete Edition este doar un prim exemplu, dar cred că PlayStation 5 și Xbox Series X vor fi ultimele console flagship cu cititor de discuri. Sunt foarte curios dacă presupusul PlayStation 5 Pro va avea un cititor Blu-Ray pe el, mai ales că nici măcar nu îmi amintesc ultima dată când am cumpărat un joc în format digital.

Etichete: , ,