Windows 12 este mai aproape decât credeam, conform Intel

Scris de | 9 octombrie, 2023
Windows 12 este mai aproape decât credeam, conform Intel

Mulți utilizatori de PC-uri încă nici nu au făcut trecerea la Windows 11, însă deja se vorbește despre următoarea versiune a sistemului de operare de la Microsoft. Se pare că cei care încă au rămas pe Windows 10 ar putea să mai aștepte până în 2024, când am putea vedea o „reîmprospătare”, conform reprezentanților producătorului de procesoare Intel.

Intel așteaptă vânzări mai bune anul viitor, datorită unei noi versiuni de Windows

În cadrul conferinței Citi Global Technology Conference, care a avut loc în septembrie și care nu a fost un eveniment foarte mediatizat, CFO-ul Intel, David Zinsner, a menționat în trecere că anul viitor vom primi un nou „refresh” de Windows. Acest lucru sugerează că fie un eventual Windows 12, sau un upgrade major pentru Windows 11 va fi lansat anul următor.

Declarația vine în contextul în care Intel se așteaptă la vânzări mai bune în zona „clienților”, care vor fi conduse de un nou sistem de operare. În general, vânzările de PC-uri cresc în perioada în care Microsoft lansează platforme software noi, întrucât toate sistemele noi includ, de obicei, și noul Windows. De altfel, Zinsner a menționat și faptul că sunt mulți utilizatori de Windows cu sisteme vechi, care necesită sisteme noi.

„Credem că 2024 va fi un an destul de bun pentru clienții noștri, în special datorită actualizării Windows. Credem că baza de instalare este destul de veche și necesită o actualizare. Credem că anul viitor ar putea fi începutul acesteia, având în vedere catalizatorul Windows.”, a declarat Zisner.

Nu este prima dată când auzim informații despre Windows 12

Aceasta nu este prima dată când auzim informații despre o nouă versiune de Windows. Deja existau referințe multiple la Windows 12 pe internet. Așa am aflat anterior că Microsoft se va concentra pe integrarea de funcții AI în sistemul de operare, funcții care încep deja să apară și în Windows 11, datorită noului „copilot”, care are la bază ChatGPT.

 Documentele Intel care au ajuns pe internet erau dedicate lansării seriei de procesoare Meteor Lake. Acestea din urmă vor ajunge pe piață încă din decembrie 2023, dar numai în variante de laptop. Acestea vor avea integrate și co-procesoare AI, și vor fi primele modele care vor beneficia de pe urma design-ului cu „chiplets”. Cel mai probabil, aceste procesoare vor ajunge și în PC-uri desktop abia în 2024.

 

Etichete: , ,

Sursa: PCGamer