Counter-Strike 2 nu va mai funcționa pe macOS și PC-uri mai vechi

Scris de | 12 octombrie, 2023
Counter-Strike 2 nu va mai funcționa pe macOS și PC-uri mai vechi

Odată cu lansarea lui Counter-Strike 2, cei de la Valve pare că trec printr-o mulțime de schimbări. După ce noul joc a fost luat la țintă de fani pentru stadiul în care a fost lansat, mulți au criticat decizia de a înlocui CSGO complet. Doar că acum, dezvoltatorii au reușit să mai supere o categorie nouă de fani: cei care folosesc macOS. Asta se datorează faptului că după lansarea jocului dezvoltat în Source 2, echipa a oprit suportul pentru DirectX 9, sisteme de operare pe 32 de biți și sistemele Apple.

Această decizie nu afectează doar gamerii de pe macOS, ci și pe cei cu configurații slabe. Unul dintre motivele pentru care CSGO a fost atât de popular, a fost abilitatea de a rula pe aproximativ orice. Avea procesor și un pui de placă video? Putea rula CSGO! Dar acum că a fost înlocuit de un joc mai nou, construit pe un motor grafic mai avansat, partea asta a dispărut. Bine, nu e de parcă Counter-Strike 2 este greu de rulat. Până la urmă, jocul este mult mai avansat din punct de vedere tehnic și o schimbare de cerințe de sistem nu este decât naturală.

Valve a anunțaț că va oferi banii înapoi tuturor celor care și-au cumpărat acces Prime Status în Counter-Strike 2 sau CSGO, în perioada 22 martie – 27 septembrie 2023. Jucătorii afectați de această decizie își pot cere banii înapoi până la 1 decembrie 2023, ceea ce mi se pare o perioadă mai mult decât decentă. Iar dacă vrei totuși să joci Counter-Strike: Global Offensive în continuare, poți să accesezi versiunea Legacy care nu mai oferă acces la matchmaking. Asta înseamnă că CSGO va deveni în curând la fel ca și CS 1.6 și CS:S – un joc pur community multiplayer în care te poți juca doar pe servere găzduite privat.

Asus ROG Zephyrus g16 - 2024

Etichete: , ,