DxOMark: Pixel 8 Pro, peste Samsung, Apple sau Honor la un capitol important

Scris de | 13 octombrie, 2023
DxOMark: Pixel 8 Pro, peste Samsung, Apple sau Honor la un capitol important

DxOMark este o autoritate respectată în domeniul fotografiei, testele sale pentru echipamente sau smartphone-uri fiind deja un standard în industria de tehnologie, iar rezultatele testelor sașe  sunt considerate cele mai concludente, fiind realizate folosind scenarii de test complexe și echipamente avansate. De câțiva ani însă, DxOMark a început să testeze și ecrane sau sistemele audio de pe telefoane, iar acum a venit rândul Pixel 8 Pro, cel mai nou flagship de la Google, al cărui ecran a urcat direct pe primul loc în clasamentul mondial.

Pixel 8 Pro are cel mai „lizibil” ecran din piață în toate condițiile de iluminare

Conform DxOMark, ecranul de pe Pixel 8 Pro este cel mai bun din piață, depășind toate telefoanele de la Samsung, toate telefoanele de la Apple, Huawei și alte companii care se laudă constant cu cele mai bune ecrane din piață. Ecranele noi de la Google sunt atât de bune încât DxOMark a pus ecranul de la modelul de bază Pixel 8 pe locul al doilea, cu același scor de 154 de puncte. Anterior, primul loc în acest clasament era ocupat de către Galaxy Z Fold5, care la rândul său era urmat de Google Pixel Fold.

În concluziile DxOMark au fost lăudate culorile și redarea video în HDR10, cât și fluiditatea animațiilor și conținutului în utilizare. Totuși, au fost criticate apăsările accidentale pe ecran atunci când ții dispozitivul în mână cu o singură mână, cât și marginile obiectelor în jocuri video, care creează un efect de aliasing, probabil din cauza rezoluției non-native față de display la care jocurile randează grafica. Lizibilitatea ecranului în toate condițiile de iluminare a fost însă cel mai lăudat atu.

sursa: DxOMark

Totuși, între telefoanele cu care a fost comparat, Pixel 8 Pro nu este telefonul cu cel mai luminos ecran. Acolo, iPhone 15 Pro Max s-a dovedit a fi câștigător, cu 2.242 nits în lumină puternică.

Pixel 8 Pro are și cel mai bine calibrat ecran

Scorul de 154 de puncte este agregat din scorurile obținute pentru diverse categorii. Există două dintre aceste categorii la care Google Pixel 8 Pro este înaintea industriei: Lizibilitate, unde a primit un scor de 162 puncte și Culori, unde a primit 164 de puncte. Se pare că Google a reușit să integreze în telefoanele sale unele dintre cele mai luminoase și mai bine calibrate ecrane din piață.

Sunt însă și alte categorii la care alte telefoane se descurcă mai bine: redare video, interpretarea mișcării pe ecran, răspunsul la atingeri și artefacte. Această categorie din urmă este cea la care Pixel 8 Pro stă cel mai prost, obținând un scor de 121 puncte (cel mai mare scor din piață este de 161). Artefactele se referă la reflexii nedorite pe ecran, flicker, aliasing și alte elemente care ar putea deteriora experiența de utilizare.

sursa: DxOMark

Cert este că Google a reușit să fie lider al industriei într-o categorie în care din ce în ce mai multe companii investesc eforturi pentru a aduce îmbunătățiri de la o generație la alta.

Iată care este și clasamentul celor mai bune ecrane din piață, conform DxOMark

Top 10 cele mai bune ecrane de pe smartphone-uri

  1. Google Pixel 8 Pro – 154
  2. Google Pixel 8 -154
  3. Samsung Galaxy Z Fold5 – 152
  4. Google Pixel Fold – 151
  5. Honor Magic 5 Pro – 151
  6. Apple iPhone 15 Pro Max – 149
  7. Apple iPhone 14 Pro Max – 149
  8. Apple iPhone 14 Pro – 149
  9. Samsung Galaxy Z Flip5 – 149
  10. Samsung Galaxy S23 Ultra – 148

Puteți găsi clasamentul integral pe site-ul DxOMark.

Etichete: , , , , ,

Sursa: DxOMark