Netflix vrea să vadă cum te-ai descurca în Squid Game și va deschide locațiile Netflix House

Scris de | 13 octombrie, 2023
Netflix vrea să vadă cum te-ai descurca în Squid Game și va deschide locațiile Netflix House

Netflix a început ca o companie care închiria DVD-uri, și pe 29 septembrie a livrat, oficial, ultimul său DVD, însă asta nu înseamnă că trece la un model de business 100% digital. Se pare că Netflix vrea să deschidă locații fizice, de retail, numite Netflix House, începând cu anul 2025. Informația vine de la Bloomberg și se pare că aceste locații vor avea și restaurante tematice și experiențe diferite, bazate pe cele mai populare filme și seriale de pe Netflix. Spre exemplu, primele două locații vor avea curse cu obstacole bazate pe cele din serialul Squid Game.

Evident, decorurile vor fi și ele inspirate din filmele și serialele de succes ale Netflix, iar restaurantele vor servi băuturi și mâncăruri care apar în reality show-urile de gătit de pe platformă. Primele două magazine se vor deschide în SUA, însă vor apărea altele la nivel global la scurt timp după aceea. „Nu vă gândiți la el ca la un Disneyland” a declarat CEO-ul Ted Sarandos despre Netflix House. „Nu e ceva la care să mergi o dată la câțiva ani, ci mai degrabă de vreo 2 ori pe lună”.

Momentan, Netflix are doar un magazin online unde vinde diferite produse bazate pe show-urile sale, dar a experimentat și cu diferite magazine de tip pop-up, precum unul cu tematică Stranger Things care a fost deschis pe Champs-Elysees în Paris, în vara lui 2022. De asemenea, gigantul din streaming a mai organizat experiențe imersive precum Squid Game: The Trials în Los Angeles, dar și un prequel pentru Stranger Things sub forma unei piese de teatru, în Londra. Intern, Netflix House este văzută mai degrabă ca o modalitate de a promova serialele și filmele de pe Netflix, decât o sursă de venituri suplimentare.

Apropo de Netflix, unul dintre cele mai interesante titluri din luna octombrie a apărut deja pe serviciul de streaming, și avem și un review pe site. Este vorba de The Fall of the House of Usher, și poți citi review-ul aici.

Etichete: , , , , , ,

Sursa: Netflix to Open Stores Where Fans Can Play, Shop and Eat in 2025