Cum arată HyperOS, sistemul de operare Xiaomi care înlocuiește MIUI. Primele imagini

Scris de | 19 octombrie, 2023
Cum arată HyperOS, sistemul de operare Xiaomi care înlocuiește MIUI. Primele imagini

Xiaomi urmează să lanseze oficial seria Xiaomi 14 foarte curând, cele două telefoane „flagship” urmând a fi primele care rulează HyperOS, noul sistem de operare bazat pe Android care înlocuiește „vechiul” MIUI. Se pare însă că această schimbare va fi mai degrabă una de nume, întrucât design-ul și funcționalitatea se vor schimba doar foarte puțin. Primele imagini scăpate pe internet cu HyperOS sugerează că este doar un nou MIUI cu alt nume și, probabil, funcționalități mai bune pentru conectarea la dispozitive smart home.

La prima vedere, HyperOS este MIUI 15 cu alt nume

Dacă aș fi văzut imaginile de mai jos fără context, aș fi putut spune că este vorba despre o nouă versiune MIUI, probabil MIUI 15, care ar fi urmat să fie lansat odată cu debutul oficial Android 14. Totuși, vorbim despre o variantă „developer preview” de HyperOS de la Xiaomi, cu numărul de build 23.9.28 (de pe data de 28 septembrie).

Cineva a extras aplicațiile noi din HyperOS și alte elemente de design și le-a instalat în format apk pe telefoane cu MIUI 14. Totul pare să funcționeze corect, deci și compatibilitatea dintre cele două sisteme pare să confirme că vorbim mai degrabă despre o schimbare de nume decât despre altceva.

Meniul de control din partea de sus a ecranului este aproape identic cu cel de pe MIUI, fiind inclus acum doar un nou buton numit Mi Smart Hub. Interfața este în continuare inspirată de cea a iOS-ului de la Apple.

Toate aplicațiile integrate au fost însă actualizate cu noi elemente de design, însă diferențele sunt minore. Ai putea găsi diferențe de aceeași magnitudine la trecerea de la o versiune la alta anuală. Cele mai mari diferențe se regăsesc însă la nivelul ecranului de blocare, unde Xiaomi a copiat din nou iOS.

Poți schimba poziționarea și font-ul ceasului, poți realiza mai multe ecrane pe care să le folosești de-a lungul zilei și apare chiar și o interfață similară cu Dynamic Island în partea de sus, care se extinde însă pe toată lățimea barei de notificări. Atunci când conectezi telefonul la priză, sau schimbi profilul de sunet, întreaga zonă se face neagră pentru a marca momentele.

Schimbările promise de Xiaomi sunt mai degrabă la interior

Se pare astfel că HyperOS nu este „revoluția” pe care utilizatorii de Xiaomi și cei care ocoleau brand-ul din cauza MIUI probabil că o vor face în continuare. Schimbările sunt, cel mai probabil, sub „capotă”, ceea ce le face invizibile pentru utilizatori.

Imaginile au fost inițial publicate pe un canal de Telegram numit „Xiaomi HyperOS” și preluate de Android Authority.

Etichete: , , ,

Sursa: Android Authority