YouTube a introdus o mulțime de funcții experimentale pentru toți utilizatorii, nu doar cei Premium

Scris de | 19 octombrie, 2023
YouTube a introdus o mulțime de funcții experimentale pentru toți utilizatorii, nu doar cei Premium

Pe lângă protecția împotriva reclamelor și abilitatea de a asculta muzică cu ecranul telefonului închis, abonații YouTube Premium au șansa să testeze funcții experimentale pe care Google se gândește să le implementeze. De-a lungul timpului am putut încerca tot felul de chestii; unele au fost introduse în aplicație, altele nu. Dar asta urmează să se schimbe, pe măsură ce platforma le va permite tuturor utilizatorilor să se joace cu aceste funcții beta. Mișcarea asta are sens deoarece vor fi mult mai mulți oameni care vor participa la testarea posibilelor adiții de pe platformă.

Ok, oamenii ca oamenii, dar sigur trebuie să fie un motiv pentru care YouTube deschide ușile unui număr atât de mare de testeri. Și s-ar părea că motivul este pletora de funcții noi pe care le-a primit aplicația ca parte a celei mai recente actualizări. Printre acestea regăsim Stable Volume, un truc prin care aplicația egalează sunetul din toate videourile, astfel nu te vei mai trezi speriat când un video editat prost începe să îți urle în căști.

Și navigarea prin video și thumbnail-uri este mai ușoară acum. Dacă ții apăsat în partea dreaptă a ecranului, videoul va începe să ruleze la viteză 2x. Dacă folosești YouTube pe desktop, vei observa o schimbare în formatul thumbnail-urilor interactive. Acestea sunt acum ceva mai mari, și îți permit să navighezi prin video cu o acuratețe mai mare ca să nu ratezi niciun moment important. Și dacă ești genul mai stângaci care tot apasă pe chestii fără să vrea, de acum poți bloca interfața player-ului video și vei evita apăsările accidentale.

Adio Shazam, YouTube a învățat trucuri noi!

Ascult muzică aproape toată ziua, indiferent că lucrez, că fac mâncare sau ce mai învârt prin casă. Asta înseamnă că mai am momente în care aud o piesă, îmi rămâne în cap, dar nu îmi pot aminti cum se numește, sau cine o cântă. Mereu am căutat o aplicație care să recunoască piesa după ce îi mormăi eu, și chiar dacă unele fac o treabă decentă, YouTube promite că noua sa funcție de căutat piese cu ajutorul inteligenței artificiale îți va găsi orice îi cânți. Funcția asta va fi introdusă curând pe telefoanele cu Android. Suport pentru iOS sau alte platforme nu a fost încă menționat.

YouTube update 2023

Mai avem câteva schimbări la față, dar astea sunt așa, niște îmbunătățiri de tip quality-of-life. Aici regăsim un buton de Subscribe animat, care începe să lumineze atunci când un creator le cere spectatorilor să se aboneze la canalul său. Odată apăsat, butonul va arunca un soi de confeti colorat. Nu în ultimul rând, aplicația YouTube pentru televizoare a primit un mic facelift, iar informațiile de pe ecran sunt structurate ceva mai bine acum. Sunt câteva schimbări, iar faptul că Google a deschis accesul la ele pentru toată lumea este un motiv de bucurie. Unele funcții sunt deja disponibile în beta, altele vor veni în curând, așa că puteți să vă apucați de testat fără un abonament YouTube Premium.

Etichete: