Poți rula jocul preferat de Android pe PC cu gamepad de PlayStation sau Xbox

Scris de | 24 octombrie, 2023
Poți rula jocul preferat de Android pe PC cu gamepad de PlayStation sau Xbox

Google Play Games, platforma care permite jocurilor de Android din Play Store să ruleze direct pe PC-uri cu Windows, fără alte emulatoare sau software adițional, anunță îmbunătățiri semnificative după noulupdate. Chiar dacă a fost lansat deja de aproape doi ani, este încă considerat un software în stadiu „beta”, ceea ce permite salturi în funcționalitate și compatibilitate, precum cel nou. Cei care folosesc platforma pentru a rula jocuri de Android pot acum selecta rezoluții mai mari și pot controla jocurile folosind unele dintre cele mai populare controoler-e de console.

Platforma Google Play Games primește îmbunătățiri importante

În cel mai recent articol publicat pe blog-ul Google, compania anunță că noul update al platformei Play Games de PC adaugă suport pentru patru dintre cele mai populare gamepad-uri din piață. Este vorba despre cele de PlayStation 4 și PlayStation 5 (DualShock 4 și DualSense), cât și despre controller-ul „oficial” pentru PC, cel dezvoltat pentru consolele de la Microsoft, Xbox One și Xbox Series S și X. Dacă ai unul dintre aceste controller-e, vei putea rula jocurile compatibile fără probleme direct din Google Play Games.

Totuși, compania avertizează utilizatorii că nu toate jocurile sunt compatibile cu controller, deci este posibil ca jocul tău de mobil preferat să nu permită controlul în acest fel. De asemenea, unele s-ar putea să nu poată folosi gamepad-ul (cel puțin momentan) atunci când sunt rulate pe un PC, deși oferă această funcționalitate pe mobil. Titluri precum Asphalt 9 și Badlands sunt însă menționate drept compatibile.

Cel mai mare upgrade vizual este capabilitatea de a afișa interfața Play Games și jocurile în rezoluție 4K pe display-uri compatibile, iar alături de această îmbunătățire, apare și un meniu în stilul interfeței Steam in-game (Shift + Tab), care permite schimbarea rezoluției de afișare.

Clash of Clans, disponibil acum și pe PC

În prezent Google Play Games permite rularea a peste 3.000 de titluri de Android pe PC, iar cele mai noi adiții sunt titlurile populare Clash of Clans și Clash Royale. Desigur, selecția de jocuri nu este încă completă. Dezvoltatorii care lansează jocurile și pe Play Games pe PC, trebuie să își dea acordul și probabil să aducă o serie de schimbări pentru a asigura compatibilitate cu această platformă, chiar dacă jocurile rulează, de fapt, sub un strat de emulare. O ultimă îmbunătățire a platformei datorată noului update este implementarea unei bare de căutare pentru a găsi mai rapid titlurile favorite în catalogul complet.

Pentru a rula Google Play Games pe PC trebuie să ai un PC cu Windows 10 sau 11, un SSD cu 10 GB stocare disponibili și 8 GB memorie RAM.

Etichete: , , , ,

Sursa: Google