Microsoft are planuri mari după încheierea celei mai mari achiziții din istoria gamingului

Scris de | 25 octombrie, 2023
Microsoft are planuri mari după încheierea celei mai mari achiziții din istoria gamingului

Poate cel mai discutat subiect din ultimele 12 luni a fost achiziția Activision Blizzard King de către Microsoft. A fost o saga care părea că nu se va mai încheia vreodată, după ce achiziția a tot fost încetinită de organizații guvernamentale, consilii de concurență și tot felul de impedimente de genul. Dar ce a fost mai greu a trecut, iar acum că tranzacția este completă, gigantul tech american are motive de sărbătoare. Despre tot acest subiect a discutat și CEO-ul companiei, Satya Nadella care a fost intervievat de publicația germană Axel Springer.

Șeful Microsoft a spus că gamingul a devenit unul dintre stalpii de susținere ai companiei, alături de uneltele pentru dezvoltatori și soluțiile software proprietare, precum Windows. În plus, acesta a discutat și despre industria jocurilor video care continuă să crească:

Dacă ești atent la acest subiect, timpul pe care oamenii îl alocă gamingului este în creștere și Gen Z or să facă asta din ce în ce mai mult. Modul în care jocurile sunt create, diversele canale prin care sunt distribuite, toate se schimbă radical. Indiferent că vorbim despre telefoane mobile, sau console, sau PC-uri, ori chiar și cloud-ul, lucrurile se schimbă. Ne vom dubla eforturile atât ca și producători de jocuri, dar și ca distribuitori.

Strategia expusă de Nadella are sens, mai ales cu un nume atât de mare precum Activision Blizzard King în portofoliul companiei. Iar noile francize și studiouri de gaming se alătură unei echipe care conține nume impresionante precum Bethesda, Arkane, id Software, Mojang, 343 Industries și mulți alții. Împreună, toate aceste studiouri au făcut din Microsoft al doilea cel mai mare publisher de jocuri din lume, după compania chineză Tencent – și asta din urmă deține la rândul ei un număr impresionant de studiouri cu renume.

League of Legends Riot Games Tencent
Riot Games este doar unul dintre studiourile deținute de Tencent.

Ce le rezervă viitorul celor de la Microsoft?

Deși încercările de stopare al acestei achiziții au eșuat, toată ancheta realizată în această perioadă a scos la iveală o mulțime de informații interesante. Pe lângă planurile competiției, atunci când Microsoft a dezvăluit public informația că Sony va lansa PlayStation 5 Slim și Pro, procesul ne-a oferit o privire rapidă și la strategia de viitor a celor de la Xbox. Se pare că focusul companiei rămâne pe console până spre 2030, ceea ce înseamnă că vom primi versiuni mai bune și mai puternice ale lui Xbox Series X și Series S. În plus, având sub aceeași umbrelă nume precum Call of Duty, Minecraft și Elder Scrolls, cei de la Microsoft își pot crea un ecosistem închis, similar cu ce face Sony, astfel lupta istorică între Xbox și PlayStation ar putea reizbucni după câțiva ani în care părea că disputa s-a încheiat.

Ce știm sigur în acest punct, este faptul că Microsoft va deveni un nume din ce în ce mai sonor în sfera gamingului. Sper din suflet că vom vedea o abordare similară cu cea a competiției, în care atenția pică mai mult pe jocuri single-player de succes decât pe formatul live-service pe care jocurile de Xbox l-au tot implementat în ultimii ani – cu un deget îndreptat spre Forza Motorsport. Dar acum mingea este în jumătatea americanilor, deci nu putem decât să așteptăm și să fim optimiști pentru că lucrurile arată foarte promițător.

Etichete: ,