Nothing prezintă Power (1), bateria externă pe care nu a mai reușit să o aducă pe piață

Scris de | 27 octombrie, 2023
Nothing prezintă Power (1), bateria externă pe care nu a mai reușit să o aducă pe piață

Se pare că accesoriile de încărcare sunt unele dintre cele mai complicate de adus pe piață, dacă ne luăm după eșecurile recente ale companiilor mari. AirPower de la Apple a rămas în istoria recentă a tehnologiei drept un mare eșec, fiind prezentat pe scenă și apoi complet abandonat, iar acum Nothing recunoaște că a lucrat la o baterie externă avansată numită Power (1), pe care nu a mai reușit să o producă.

Înainte de lansarea Phone (1), compania Nothing dorea să producă o baterie externă avansată

Carl Pei, fondatorul Nothing, vorbește despre eșecul Power (1) într-un nou clip pe canalul oficial de YouTube al companiei. Deși produsul pare că a prins o formă aproape finală la nivel de design, oferind toate elementele exterioare pe care le recunoaștem acum rapid, precum carcasa transparentă și forma pătrățoasă, acesta nu a mai ajuns pe piață.

Power (1) era programat să fie cel de-al doilea produs pe care Nothing urma să îl livreze, după căștile Ear (1), care au pus compania pe hartă. De altfel, aceasta nu era o simplă baterie portabilă capabilă să încarce dispozitive precum smartphone-uri, ci venea cu mai multe funcții, precum încărcare wireless, ceva ce foarte puține baterii oferă chiar și în 2023 pe piață.

Una dintre problemele pe care Nothing le-a întâmpinat cu acest produs a fost legat de temperatura de operare. Compania nu putea la acel moment să creeze o baterie mică, care să încapă în buzunar, care să încarce rapid dispozitivele, dar care să opereze și la o temperatură scăzută. De asemenea, durabilitatea plasticului transparent nu era comparabilă cu cea a produselor concurente. Practic, design-ul transparent ducea la crăpături imediat ce produsul făcea contact cu o suprafață mai mare de la înălțime.

Carl Pei spune că anularea acestui produs a fost o lecție importantă pentru companie la începuturi, care a demonstrat că echipa Nothing este dispusă să renunțe la anumite proiecte, chiar dacă a investit timp și bani în dezvoltarea lor, calitatea produsului final fiind mult mai importantă.

Putem vedea anumite elemente de design care au debutat pe Power (1) pe noul Nothing Phone (2), un smartphone care se apropie foarte mult de ideea originală din spatele dispozitivelor OnePlus, pentru care Carl Pei este de asemenea responsabil: performanță înaltă și design atractiv, la un preț accesibil.

Etichete: , , ,