Urmărește live lansarea Apple Scary Fast. Ce produse sunt așteptate

Scris de | 30 octombrie, 2023
Urmărește live lansarea Apple Scary Fast. Ce produse sunt așteptate

Evenimentul „Scary Fast” de la Apple, va avea loc în această noapte, pe 31 octombrie de la ora 02:00 a României. Aici sunt așteptate noi computere din gama Mac, alături de o nouă generație de procesoare Apple Silicon: M3, realizate pe procesul de fabricație pe 3nm, același pe care l-am întâlnit și pe procesorul A17 Pro de pe modelele iPhone 15 Pro și Pro Max. Alături de noi laptop-uri MacBook Pro, s-ar putea să primim însă și câteva surprize.

Cum poți urmări evenimentul Apple Scary Fast

Întrucât noul eveniment Apple va fi unul exclusiv online, acesta va putea fi urmărit direct pe canalul de YouTube oficial al companiei. Am atașat un embed către stream, care va porni la ora 2:00 în această noapte.

Ce va lansa Apple în cadrul acestui eveniment

Mark Gurman, jurnalist la Bloomberg, a oferit câteva detalii pe care le are din sursele sale apropiate de Apple.

Despre noul procesor M3, acesta spune că va fi disponibil în variante cu 8 și 10 nuclee, la fel ca M2-ul anterior, însă va primi îmbunătățiri semnificative la capitolul frecvențe, instrucțiuni per ciclu și memorie. Astfel, ne putem aștepta la un upgrade de performanță vizibil, mai mare decât între M1 și M2-ul de anul trecut.

Modelele M3 pro vor fi disponibile în variante cu 12 nuclee CPU și 18 nuclee GPU în varianta de bază și 14 nuclee CPU și 20 nuclee GPU în varianta de top. Evident, M3 Max va avea dublul nucleelor GPU de pe Pro, cu configurații de 32, respectiv 50 nuclee. Max-ul va păstra aceleași nuclee pe CPU, însă.

macbook pro 2023 2

Computerele care vor primi upgrade-uri la noile procesoare sunt așteptate în gama MacBOok Pro, în special. Modelul de 13” va rămâne cu M3-ul „standard”, iar variantele de 14 și 16” vor primi modelele M3 Pro și Max.

Un computer Apple care nu a primit niciun upgrade în aproape 2 ani este iMac-ul de 24”, care ar putea să facă, de asemenea, trecerea la procesorul M3, după ce a fost exclus din ciclul de upgrade la procesoarele M2. Astfel, acesta ar putea primi cel mai mare salt de performanță de la o generație la alta.

iMac Pro

Există și informații despre un upgrade de procesor pentru iPad Mini, însă există posibilitatea ca tabletele să primească un eveniment de lansare separat prin primăvara anului viitor, când sunt așteptate iPad-urile Pro cu ecrane OLED.

Evenimentul Scary Fast pare să fie unul diferit față de ceea ce primim de la Apple în mod normal. Acesta are loc într-o zi de luni în SUA (noaptea de luni spre marți în România), deși evenimentele Apple au loc, de obicei, marțea. Apoi, ora este neobișnuită, dar și anunțul la distanță foarte mică de evenimentul propriu-zis.

Analiștii spun că acesta ar fi un eveniment realizat pentru a scoate rapid noi computere Mac, pentru a crește vânzările înainte de sfârșitul anului, întrucât această categorie a scăzut mult după lansarea originală a modelelor cu procesoare M1.

Etichete: , , , , ,