Un fan iPhone a comandat noul 15 Pro Max direct de la Apple și a primit o clonă chinezească cu Android

Scris de | 14 noiembrie, 2023
Un fan iPhone a comandat noul 15 Pro Max direct de la Apple și a primit o clonă chinezească cu Android

Un client Apple din Marea Britanie, care a comandat un iPhone 15 Pro Max direct de la companie, a primit de fapt un telefon cu Android. Utilizatorul /u/theEdmard de pe Reddit a povestit întâmplarea pe Reddit, unde a atașat și fotografii care demonstrează că ceea ce a primit nu este un iPhone real, ci o clonă chinezească, care rulează un Android care doar imită iOS-ul de la Apple.

Telefonul original a fost schimbat cu un fals undeva între momentul comenzii și livrare

Întrucât comanda a fost făcută direct de pe site-ul oficial Apple, cel mai probabil, schimbul telefonului original cu cel fals a avut loc undeva pe parcurs, între predarea pachetului către firma de curierat și transportul către adresa finală. theEdmard a menționat că pachetul a fost livrat cu DPD, iar pachetul părea că este în ordine atunci când l-a primit, fără indicii că ar fi fost deschis pe parcurs și resigilat.

Totuși, la scurt timp după ce a deschis pachetul, au început să apară inconsistențele față de un telefon original Apple. În primul rând, telefonul avea o folie de protecție pe ecran, ceva necaracteristic pentru telefoanele Apple. Totuși, primul său gând a fost că ar putea fi vorba despre o unitate resigilată. Problemele au continuat însă: ecranul telefonului pe care l-a primit avea o tentă necaracteristică panelurilor OLED și o „bărbie” pronunțată în partea de jos. De asemenea, procesul de configurare era diferit față de cel de pe iOS, cu notificări în stil Android pe parcurs.

Telefonul a venit cu Facebook, YouTube și TikTok preinstalate, ceva ce nu vezi pe un iPhoene real, iar sistemul de operare se mișca sacadat, necaracteristic pentru un iPhone din ultima generație abia deschis. Interesant este însă faptul că modelul fals este în ton cu comanda pe care a făcut-o: aceeași culoare și aceeași capacitate de stocare, deci cineva a verificat aceste date înainte să plaseze falsul în pachet.

Întrucât pachetul a putut fi urmărit pe parcurs prin site-ul Apple, theEdmard suspectează că schimbul ar fi putut avea loc în depozit, întrucât pachetul nu părea să fi fost în vreun fel atins odată ce a ajuns la curier.

Important este să verificați de fiecare dată atent pachetele pe care le primim, chiar și de la magazine mari, sau direct de la producător. Păgubitul a intrat în contact cu Apple direct în această situație și urmează să urmeze pașii standard pentru soluționarea situației. Un client mai puțin priceput ar fi putut rămâne păgubit, fără să își dea seama că ceea ce a primit nu este produsul de peste 1.000 de euro pe care l-a comandat, ci o copie ieftină.

Etichete: , , ,

Sursa: via Android Authority