Lenovo lansează în România consola portabilă Legion Go și primul laptop cu răcire internă pe apă, Legion 9i

Scris de | 17 noiembrie, 2023
Lenovo lansează în România consola portabilă Legion Go și primul laptop cu răcire internă pe apă, Legion 9i

Lenovo a lansat în România două noi produse de gaming din gama Legion:  Legion Go, o consolă portabilă în stilul Steam Deck și ROG Ally de la ASUS, alături de cel mai performant laptop de gaming al său, Legion 9i, primul laptop din lume cu o soluție de răcire cu lichid completă. Alături de acestea, Lenovo a prezentat și ochelarii de realitate augmentată Lenovo Legion Glasses, care pot fi folosiți drept un display portabil.

Legion Go, o alternativă la Steam Deck și ROG Ally

Legion Go este cumva vedeta acestei lansări, întrucât aceasta este prima consolă portabilă produsă de compania chineză. Steam Deck, chiar dacă nu a fost primul PC handheld de gaming de acest gen, pare că a dat startul unei întregi categorii de produse, după ce ASUS și-a anunțat intrarea în această zonă la începutul anului, iar acum Lenovo aruncă în teren propriul concurent.

Produsul în sine era deja anunțat încă de la IFA și este deja disponibil pe piața din România la un preț de 3.999 lei, același preț la care putem cumpăra și ROG Ally din magazinele autohtone. La acest preț primești o consolă portabilă cu Windows 11 preinstalat, un ecran de 8,8” cu rezoluție QHD+ la 144 Hz, același procesor Ryzen Z1 Extreme de la AMD pe care l-am întâlnit și pe Ally, dar și alte avantaje.

De exemplu, la fel ca Nintendo Switch, Legion Go are controller-e detașabile, cât și un stand integrat, pentru poziționarea în poziție verticală sau înclinată, pe masă. Bateria este de asemenea mai mare, de 50Wh, iar sistemul de răcire este inspirat de cel al laptop-urilor Legion. Legion Go vine și într-o husă de transport din material tare, cu un accesoriu magnetic care transformă controller-ul din dreapta într-un mouse vertical și cu un încărcător rapid în pachet. De altfel, husa are și un decupaj pentru accesarea uneia dintre cele două mufe de încărcare.

Legion Go a fost livrat în România pentru cei care au făcut pre-comandă începând de pe data de 12 noiembrie. Dispozitivul este acum disponibil în stoc în varianta de 512 GB. O versiune de 1TB va fi disponibilă  cândva, în viitor.

Legion Glasses promit să ofere experiența de vizionare de pe un un televizor, oriunde

Ochelarii Legion Glasses par a fi momentan doar un experiment din partea Lenovo de a intra pe o altă piață: cea a ochelarilor inteligenți. Spre diferență de alte produse de acest gen de până acum, Legion Glasses oferă o experiență de utilizare „pasivă”. Aceștia sunt practic o extensie a ecranului de pe dispozitivele mobile, afișând pe ecranele micro-OLED o imagine comparabilă cu cea a unui televizor. Lenovo promite o experiență bună de utilizare cu dispozitivele sale, precum Legion Go sau telefoanele Motorola, sau chiar laptop-urile Legion, însă aceștia sunt universali și funcționează cu oricare alt dispozitiv.

Poți conecta Legion Glasses la oricare alt laptop sau smartphone cu USB-C, inclusiv la noile modele iPhone 15. Ochelarii pot deveni astfel un companion bun de luat în călătorii, pe avion, tren sau autobuz, sau chiar în camera de hotel. Chiar și acasă ar putea deveni utili, atunci când altcineva folosește televizorul principal. Și Legion Glasses sunt acum disponibili în România, la prețul de 2.499 lei.

Legion 9i include un sistem de răcire pe apă pentru GPU, cu tot cu pompă și rezervor

În cele din urmă, avem Legion 9i, laptop-ul flagship de gaming al companiei. Acesta nu vine în configurații foarte diferite față de modelul Legion 7 lansat în urmă cu câteva luni pe piața din România, însă beneficiază de câteva avantaje importante.

În primul rând, acesta este primul laptop din piață care este echipat cu o soluție de răcire pe lichid. Vorbim despre o pompă care joacă și rolul de rezervor, cât și de un traseu sub forma unui heatpipe din cupru, care răcește suplimentar procesorul grafic. Practic, acest circuit nu funcționează permanent, ci doar atunci când temperatura plăcii grafice atinge un nivel superior și riscă să intre în throttling. Răcirea pe lichid asigură că GPU-ul va păstra frecvențele superioare pentru o perioadă mai lungă de timp, ceea ce asigură un aport de performanță important în gaming. Și sistemul de răcire a fost modificat, iar componentele laptop-ului au fost întoarse la 180 de grade la interior, pentru a asigura un flux de aer eficient, cele trei ventilatoare interne putând trage aer atât de sus, cât și din partea de jos.

Acest avantaj, alături de algoritmii AI care pot optimiza performanța CPU și GPU în timp real, în funcție de necesități, pot aduce un aport de performanță de până la 10% față de un laptop Legion 7 cu configurație similară.

Vorbim despre un laptop extrem de subțire, care cântărește doar 2,5 kg (capacul de pe ecran este realizat din aluminiu și carbon pentru a reduce greutatea), dar care include un procesor Intel Core i9-13980HX și GPU GeForce RTX 4080 sau 4090 de la NVIDIA, cu opțiuni de 32 sau 64 GB memorie RAM. Cu un TDP de 230W, acesta este unul dintre cele mai performante laptop-uri din piață. Ecranul mini-LED de 16” la 165 Hz afișează o rezoluție înaltă de 3200 x 2000 pixeli pe format 16:10, iar webcam-ul 1080p integrează și un sistem Tobii Horizon, care pot urmări mișcările capului pentru experiențe de joc mai imersive.

Lenovo Legion 9i este echipat și cu o baterie de 100Wh, cea mai mare posibilă pe un laptop pentru a putea fi și luat în avion într-o geantă de mână, dar și cu cele mai noi tehnologii wireless: Wi-Fi 7, Bluetooth 5.3.

Prețul lui Lenovo Legion 9i pornește de la 19.999 lei pentru configurație cu RTX 4080 și ajunge până la 23.999 lei în varianta de top, cu RTX 4090. Ambele configurații includ și Premium Care, garanția superioară de la Lenovo, care asigură suport timp de trei ani on-site.

Etichete: , , , , , , ,