Honor 100 Pro este un model „aproape flagship”. Varianta „standard” aduce pe piață Snapdragon 7 Gen 3

Scris de | 23 noiembrie, 2023
Honor 100 Pro este un model „aproape flagship”. Varianta „standard” aduce pe piață Snapdragon 7 Gen 3

Seria Honor 100 a debutat oficial în China și pare că mută această gamă de produse din ce în ce mai mult către zona high-end. Avem un model Honor 100 „de bază”,  care folosește unul dintre cele mai noi procesoare lansate pe piață, alături de un model „Pro” care se apropie de performanțele flagship-ului Honor, modelul Magic5 Pro, lansat la începutul acestui an. Cele două telefoane vin cu design-uri neobișnuite pe partea din spate, cu module de cameră de forme asimetrice.

Honor 100 debutează cu noul procesor mid-range de la Qualcomm și un cip proprietar pentru semnal îmbunătățit

Honor 100 pare să fie un model mid-range „standard” pentru următorul an. Acesta beneficiază de un chipset Snapdragon 7 Gen 3, proaspăt lansat de Qualcomm, și de o configurație cu 12 GB memorie RAM și 256 GB stocare internă. Acest model integrează o baterie de 5.000 mAh, iar versiunea pentru China pare că se livrează și cu un adaptor de priză, după ce modelul Honor 90 a venit doar cu un cablu în pachet. Ecranul are o diagonală de 6,7”, cu rezoluție 1220p și refresh rate la 120 Hz.

La capitolul camere foto avem un senzor principal de 50 megapixeli (Sony IMX906) cu obiectiv cu diafragmă f/1.95 stabilizat optic, alături de o cameră secundară ultrawide de 12 megapixeli, cu deschidere de 112 grade. Interesant este faptul că nu avem nicio altă cameră din categoria „umplutură”. Honor 100 vine fără o cameră macro, fără cameră de adâncime sau senzori de culoare extra. Camera frontală are rezoluție de 50 megapixeli cu o lentilă f/2.1, mai luminoasă decât majoritatea din piață.

Interesant este însă faptul că alături de acest model, Honor introduce un nou cip, numit Honor C1, care va optimiza în timp real semnalul antenelor radio de pe dispozitiv. Astfel, Honor 100 ar trebui să fie întotdeauna conectat la cea mai puternică antenă din împrejurimi, iar semnalul Wi-Fi ar trebui să facă trecerea de la o rețea la alta sau de la un access point la altul în aceeași rețea, mult mai rapid. Compania menționează chiar faptul că semnalul va fi mai stabil și mai puternic în trenuri de mare viteză, în metrou sau lift.

Honor 100 pornește de la un preț de 2.499 yuan, adică aproximativ 320 euro în China.

Honor 100 Pro este un telefon aproape la fel de performant precum Magic5 Pro

Modelul Honor 100 Pro este practic un flagship de final de an pentru companie. Ecranul de 6,78” este cam la fel de performant precum cel de pe modelul inferior, dar vine cu un decupaj dublu pe partea din față, similar în formă cu „Dynamic Island” de pe generațiile recente de iPhone. Acest model are la bază Snapdragon 8 Gen 2, același procesor de pe Honor Magic5 Pro, deci ne putem aștepta la performanță de top în toate scenariile de utilizare.

Camerele par să fie identice, cu un senzor de 50 megapixeli și unul de 12 pentru wide și ultrawide, însă există și o cameră cu zoom dedicată, de 32 megapixeli, care poate mări de până la 50 de ori. Cel mai probabil este vorba despre un zoom standard, alături de multiple metode de zoom hibrid și digital pentru astfel de distanțe focale.

Și acest model beneficiază tot de o baterie de 5.000 mAh cu încărcare la 100W pe fir, dar și cu încărcare wireless la 66W folosind încărcătoarele proprietare ale companiei. Interesant este că telefonul dispune și de răcire suplimentară, atât pentru a păstra telefonul mai performant pe perioade mai lungi, dar și pentru a preveni supraîncălzirea în timpul încărcării. Desigur, cipul Honor C1 este de asemenea integrat.

Honor 100 Pro ajunge în magazinele din China la un preț de pornire de 3.399 yuan, adică vreo 440 de euro în varianta de bază cu 12 GB RAM și 256 GB stocare, în timp ce modelul de top, cu 16 GB RAM și 1 TB stocare, ajunge la 4.399 yuan/565 euro. Dacă vor veni în Europa, cândva la începutul anului viitor, Honor 100 și 100 Pro ar trebui să crească în preț cu 20-30% datorită taxelor de import și altor costuri adiționale.

Etichete: , ,