iPhone SE 4 ar putea fi un smartphone mid-range fenomenal

Scris de | 27 noiembrie, 2023
iPhone SE 4 ar putea fi un smartphone mid-range fenomenal
Sursă: YouTube / 4RMD

Apple a lansat seria de telefoane iPhone SE în 2016. De atunci și până astăzi, aceste modele au fost extrem de populare și au vândut chiar bine. Din nefericire, cea de-a treia generație a fost oarecum fail, iar acum producătorul pregătește următoarea lansare. La fel ca mulți dintre voi, și eu am fost curios despre modul în care va iPhone SE 4, performanța pe care o va oferi și mai important decât atât, dacă vine cu USB-C. Iar la toate întrebările astea ne răspunde un video concept realizat folosind informații din toate leak-urile pe care le-am primit până acum.

Începem de la body, o schimbare logică ce stă să se întâmple. iPhone SE 2 și 3 folosesc aceeași carapace ca și iPhone 8, adică oferă un design depășit, cu buton pe fața telefonului și o frunte destul de groasă deasupra ecranului. Dar iPhone SE 4 va face trecerea la un body de iPhone 14, având spațiu pentru un ecran OLED cu diagonală de 6.1″. Nu mă aștept ca telefonul mid-range să aibă Dynamic Island, dar mai mult ca sigur va fi dotat cu breton pentru camera frontală și modulul de FaceID.

Performanța va avea de suferit, astfel nu ne putem aștepta la un procesor de ultimă generație la interiorul telefonului. iPhone SE 4 va folosi, cel mai probabil, chip-ul Apple A16 Bionic. Și pentru un device mid-range care ar urma să iasă abia în 2025, eu zic că este ce trebuie. Pe atunci iPhone 14 Pro va avea deja trei ani, iar chip-ul din el deja va fi surclasat de lansările vremii de la Apple. Pe partea de camere nu m-aștept să primim tot vechitura de 12MP cu care este dotat iPhone SE 3, întrucât zvonurile vorbesc despre un senzor de 48MP. Ăsta chiar ar fi un upgrade serios pentru seria mid-range a producătorului.

Altă schimbare de care sunt sigur este înlocuirea conexiunii Lightning cu USB-C, dar asta este ceva ce putem deja considera drept standard pentru Apple. Acum toate dispozitivele producătorului folosesc metoda de conexiune universală, astfel nu ar trebui să ne mai mire că lansările viitoare au USB. În schimb am putea vedea și introducerea Action Button-ului de pe iPhone 15 până atunci. Sunt sigur că Apple va încerca să profite la maxim de acel buton extra, deci nu cred că iPhone SE 4 va scăpa cu vechiul switch de mute.

Toate astea ar trebui să vină la un preț ceva mai mare decât vechiul MSRP de 429$, deci orice sub 550-600 de dolari ar fi chiar decent luând în considerare presupusele specificații ale telefonului. Lansarea lui iPhone SE 4 va avea loc cel mai devreme în 2025 conform unor analiști de încredere, revenind în acest fel la rutina de lansare la patru ani pentru seria SE. Prima generație a ieșit în 2016, fiind urmată de o continuare în 2020, iar în 2022 am primit iPhone SE 3 – dar a fost prea puțin, prea devreme, iar Apple pare că a învățat ceva din asta. Toate informațiile din acest articol sunt bazate pe spusele unor persoane care nu lucrează pentru Apple, deci nu putem fi convinși de veridicitatea acestora.

Etichete: ,