Elon Musk șochează într-un interviu cu un mesaj către publicitari: „Go fuck yourself”

Scris de | 30 noiembrie, 2023
Elon Musk șochează într-un interviu cu un mesaj către publicitari: „Go fuck yourself”

Elon Musk continuă campania de declarații șocante în public cu un mesaj către companiile care și-au retras reclamele de pe rețeaua de socializare X, tot din cauza declarațiilor sale publice de pe platformă. În cadrul unui interviu pe scena conferinței DealBook, Musk a spus clar și răspicat „Go fuck yourself” de mai multe ori, către toate companiile care ar încerca să îl „șantajeze” prin părăsirea platformei X. 

Compania X ar putea fi în pericol din cauza acestor declarații publice

„Exodul” companiilor care investeau înainte bani în reclame pe X a început de la mesajele antisemite pe care Elon Musk le-ar fi publicat pe contul său personal. Acesta refuză însă să își ceară scuze și consideră că aceste amenințări sau chiar acțiuni de retragere a bugetelor de reclame de pe platformă ar fi o metodă a companiilor să îl șantajeze să zică sau să facă lucrurile așa cum doresc liderii lor. 

Replica „Go fuck yourself” a fost o reacție la discursul lui Andrew Ross Sorkin, jurnalistul care conducea interviul. Acest spunea că Musk a fost în Israel recent, sugerând că ar fi o campanie prin care acesta încearcă să își „spele” din declarațiile recente la adresa evreilor.

„Elon Musk: Sper că vor opri publicitatea.

Andrew Ross Sorking: Nu vrei să mai facă publicitate?

E.M.: Nu.

A.R.S.: Ce vrei să spui?

E.M.: Dacă cineva vrea să mă șantajeze cu publicitate? Cu bani? Go fuck yourself.

A.R.S.: Dar…

E.M.: Go. Fuck. Yourself. Este destul de clar? Sper că este. Salut, Bob [Iger, CEO Disney], dacă ești în sală. Așa mă simt în legătură cu publicitatea.”

Elon Musk a preluat conducerea Twitter, pe care l-a redenumit la scurt timp în X, în urmă cu puțin peste un an. Acesta a plătit peste 40 de miliarde de dolari pentru rețeaua de socializare și a schimbat nu doar numele, ci și regulamentul de utilizare, a eliminat multe „pedepse” pentru anumite tipuri de mesaje, dar a și deblocat conturile unor utilizatori care au creat probleme în trecut, inclusiv ban-ul permanent asupra contului fostului președinte al SUA, Donald Trump. 

În același interviu, Musk a recunoscut că fără publicitatea companiilor care amenință că se retrag, X nu ar putea supraviețui pe termen lung, dar pune vina în curtea companiilor, nu a sa. 

„Toată lumea de pe Pământ va ști. Va dispărea din cauza unui boicot al publicitarilor.”

Etichete: , ,

Sursa: via The Verge