Threads s-ar putea lansa în Europa în decembrie

Scris de | 1 decembrie, 2023
Threads s-ar putea lansa în Europa în decembrie

Se pare că Meta ar fi cedat în cele din urmă și se va conforma cu noile reguli ale Uniunii Europene cu privire la serviciile online. Motivul e ușor de descifrat – dorința gigantului tech de a aduce platforma sa Threads în Europa. Informația vine de la Wall Street Journal, care spune că Meta va aduce Threads pe meleaguri europene în luna decembrie, și va permite utilizatorilor să acceseze platforma fără să trebuiască să își creeze un profil, conform cu noile reglementări ale UE.

Threads a fost lansată în luna iulie, reprezentând o alternativă la X, aplicația de social media a lui Elon Musk, care a fost implicată constant în scandaluri în ultimii ani. Prima săptămână a fost una de pomină pentru Threads, ajungând extraordinar de repede la 100 de milioane de utilizatori, însă mulți dintre ei au fost blocați, fiind din alte părți ale globului și folosind VPN-uri pentru a se conecta la Threads. În prezent, rețeaua are în jur de 73 de milioane de utilizatori activi, în comparație cu cele 365 de milioane pe care le înregistrează X.

Extinderea în piața europeană va aduce însă cu siguranță cifre majore pentru noua rețea socială de la Meta. Rămâne totuși de văzut cât de rapidă va fi această creștere, ținând cont că farmecul inițial al Threads s-a mai diminuat. În octombrie, Mark Zuckerberg se arăta extraordinar de optimist , spunând că aplicația ar putea atinge 1 miliard de utilizatori în doar câțiva ani. Instagram, care poate fi folosită pentru a crea foarte repede un cont de Threads, are acum peste 2 miliarde de utilizatori activi, însă a atins borna de 1 miliard abia la 8 ani după lansare. Șeful Instagram, Adam Mosseri, a anunțat și că ștergerea contului de Threads nu va mai șterge și contul de Instagram asociat, o altă decizie care reprezenta o controversă pentru piața europeană.

Etichete: , , , ,

Sursa: Threads may finally launch in Europe in December