Bang & Olufsen lansează Beolab 8, o boxă care se poate conecta cu gadget-uri ale companiei mai vechi de 30 de ani

Scris de | 4 decembrie, 2023
Bang & Olufsen lansează Beolab 8, o boxă care se poate conecta cu gadget-uri ale companiei mai vechi de 30 de ani

Beolab 8 se poate integra într-o configurație home cinema alături de cele mai noi boxe Bang & Olufsen, dar și de orice alt model creat din 1984 încoace. Corpul este realizat dintr-o singură piesă din aluminiu și este o combinație dintre o sferă și un cilindru, îmbinate într-o formă solidă, fiind o mostră de excelență de la renumita Factory 5 a Bang & Olufsen. Proiectată fie cu lamele din lemn fabricate în Danemarca, fie cu o husă frontală din material textil, Beolab 8 păstrează designul specific produselor Bang & Olufsen Beolab și Beosound, printre care Beosound Theatre, Beolab 28 și Beolab 50. Fiecare dintre cele patru opțiuni de suport este subțire, iar suportul de masă este conceput pentru a crea o iluzie de plutire.

Sunetul are o configurație cu trei drivere, care constă dintr-un tweeter de 16 mm, un mediu de 3” și un woofer de 5,25”. Pornind de la boxa Beolab 17, specialiștii Bang & Olufsen au selectat cu atenție drivere care au menținut aceeași calitate a sunetului. Performanța Beolab 8 este îmbunătățită însă, datorită încorporării funcțiilor de control al lățimii fasciculului, Room Compensation, reglajului adaptiv, precum și tehnologiei ultra-wideband:

  • Controlul lățimii fasciculului permite utilizatorilor să aleagă între două experiențe de ascultare. Noua boxă oferă capacitatea de a optimiza punctul ideal pentru ascultător. Alternativ, utilizatorii pot alege un sunet difuz în întreaga cameră, în timp ce LED-urile frontale afișează modul de sunet în care se află boxa.
  • Funcția Room Compensation a Beolab 8 oferă un sunet bazat pe acustica unică a camerei.
  • Cu reglarea adaptativă a sunetului, boxa se pliază pe propria configurație utilizând senzori pentru a detecta capacul frontal și a regla sunetul pentru performanțe optime. Acest lucru este posibil datorită senzorilor mici din difuzor și magneților din carcasă, ceea ce permite Beolab 8 să detecteze tipul de carcasă și să aplice automat reglajul corespunzător.
  • Utilizând tehnologia cu bandă ultra-wide, boxa poate direcționa punctul acustic ideal în funcție de locația telefonului utilizatorului, prin aplicația Bang & Olufsen.

Având platforma Mozart de la Bang & Olufsen în centru, ca produs autonom, Beolab 8 se poate conecta prin WiFi 6 și Bluetooth 5.3. Iar cu Powerlink, atât wireless, cât și cu fir încorporat în difuzor, Beolab 8 permite conectarea cu televizoarele și sistemele de sunet Bang & Olufsen ce datează de mai bine de 30 de ani.

Beolab 8 are ca scop durabilitatea – folosește materiale de calitate, are opțiuni de personalizare continuă, cu posibilitatea de actualizare ușoară în timp, funcționalitate pe termen lung, precum și modulul de streaming înlocuibil, pentru a garanta că Beolab 8 se poate adapta la cele mai recente standarde tehnologice. Boxa este proiectată folosind principiile Cradle-to-Cradle – o filozofie de design conform căreia produsele sunt proiectate pentru un viitor circular, urmând să obțină certificatul Cradle-to-Cradle.

Etichete: , , , , ,