Galaxy A55 ar putea fi livrat cu construcție metalică. Primele imagini „neoficiale” cu modelul best-buy de la Samsung

Scris de | 4 decembrie, 2023
Galaxy A55 ar putea fi livrat cu construcție metalică. Primele imagini „neoficiale” cu modelul best-buy de la Samsung

Galaxy A55 va fi un smartphone mai puțin „impresionant” din punct de vedere al performanței în raport cu variantele S24 care urmează să fie lansate în luna ianuarie, însă, cu siguranță va fi un model mult mai bine vândut decât cele flagship. Anul acesta, cei care aleg un telefon mid-range de la Samsung se vor bucura însă de multe aspecte „premium”, precum o construcție mai solidă și un design modernizat, similar cu ceea ce se estimează că vom primi pe variantele mult mai scumpe.

Samsung aduce construcție „premium” și pe Galaxy A55, modelul său mid-range

Primele imagini cu Galaxy A55 vin pe căi neoficiale, însă sunt obținute din surse de încredere, precum „OnLeaks” și „MySmartPrice”, cunoscute pentru leak-uri în industrie de mulți ani deja. 

Modelul 3D al lui Galaxy A55 este realizat pe baza planurilor oficiale în format CAD, probabil oferite producătorilor de huse pentru a avea la lansare accesorii compatibile. Astfel, avem o idee destul de bună despre design-ul telefonului, care pare că seamănă izbitor de mult cu un iPhone.

Galaxy A55 va adopta design-ul complet „plat”, cu ecran si capac pe spate fără curburi la margine. De asemenea, rama telefonului va fi plată pe toate laturile, cu o mică curbură la margine, similar cu ceea ce am văzut recent pe modelele iPhone 15. Mai mult, aceste laterale vor fi, din nou, din metal. În ultimii câțiva ani, Samsung a schimbat metalul cu plasticul pe telefoanele sale mid-range din seria Galaxy A, dar în 2024 se va întoarce la rama metalică. Deja oferea din nou sticlă pe spatele lui A54, după câțiva ani de plastic mat. 

La capitolul specificații hardware, Galaxy A55 va adopta un chipset Exynos 1480 proprietar. Speranțele noastre sunt ca acesta să fie semnificativ mai performant decât generațiile anterioare, întrucât acele procesoare nu ofereau o experiență de utilizare foarte fluidă, în ciuda faptului că avem ecrane la 120 Hz de câțiva ani deja pe aceste modele. De altfel, și Galaxy A55 va folosi un ecran OLED de 6,5” Full HD+ la 120 Hz. Camera principală va fi tot de 50 megapixeli, iar încărcarea tot la maximum 25W. Așa cum ne-am obișnuit de câțiva ani deja, nu ar trebui să ne așteptăm la un încărcător în pachetul lui A55.

Lansarea seriei Galaxy A are loc, de obicei, la câteva luni după cea a flagship-urilor. Având în vedere că seria Galaxy S24 este așteptată în ianuarie, modelele Galaxy A35 și A55 ar putea debuta prin martie-aprilie.

Etichete: , , ,

Sursa: MySmartPrice