Chromebox Micro: un PC cu Chrome OS la preț de 200 de euro

Scris de | 5 decembrie, 2023
Chromebox Micro: un PC cu Chrome OS la preț de 200 de euro

Lenovo și Google au anunțat un nou computer de dimensiuni reduse, complet echipat pentru a rula Chrome OS, ceea ce poate transforma oricare display din casă într-un sistem „all-in-one” de productivitate. Acesta se numește Chromebox Micro și pornește de la un preț accesibil, de doar 219 dolari americani. Produsul pare să fie dedicat zonei „Enterprise”, dar și sistemelor integrate pentru afișaj public, însă ar putea servi foarte ușor drept un computer de browsing, multimedia și editare de documente.

Chromebox Micro are hardware modest, dar vine într-un pachet compact și ușor

Chromebox Micro de la Lenovo are un corp de dimensiuni reduse, cam de mărimea unui smartphone și grosime cât două telefoane. Acesta are în jur de 450 de grame în greutate și un hardware nu foarte performant, însă de ajuns pentru a rula Chrome OS și pentru a realiza sarcini foarte simple.

Cu un Celeron N4500 la bord, 8 GB memorie RAM și 32 GB stocare pe format eMMC, cu siguranță nu poate fi recomandat pentru gaming, însă în consecință este și un dispozitiv complet silențios, fiind răcit pasiv, fără un cooler. Mai mult, carcasa sa este închisă ermetic și nu lasă praful să intre între componente. Acest lucru va asigura o nevoie mai mică de mentenanță. Fiind realizat să funcționeze non-stop, faptul că nu trebuie desfăcut din când în când pentru curățare, este un mare bonus.

Chromebox Micro este echipat cu două port-uri USB-C, două port-uri USB-A, un HDMI, un port Ethernet și un jack de căști. Desigur, acesta are găuri pentru montare pe diverse suprafețe, fiind demonstrată în imagini montarea și pe un monitor, pe partea din spate. 

În ciuda specificațiilor modeste, Chromebox Micro poate să afișeze simultan pe două monitoare 4K. Pentru companiile interesate să integreze această soluție alături de monitoare de la Lenovo pentru afișaj sau productivitate, vor exista opțiuni de a cumpăra acest model alături de monitoare de 15.6, respectiv 21,5”, cu slot pentru el dedicat. Un singur cablu USB va asigura alimentare, ieșire video și transfer de date, direct prin intermediul monitorului.

Momentan, Lenovo și Google spun că noul Chromebox Micro va fi disponibil în „anumite” piețe, începând cu primul trimestru din 2024 pentru companii. Nu este clar dacă va ajunge și în magazine. Totuși, compania chineză are un istoric de a lansa produse Enterprise și pentru publicul de rând. Cel mai recent exemplu este ThinkPhone, smartphone-ul Motorola dedicat mediului de business, care este disponibil în comerț pentru oricine dorește să îl achiziționeze.

Etichete: , , , ,

Sursa: Android Authority