Angajații Rockstar nu au apreciat că trailer-ul lui GTA 6 a fost publicat înainte de termen

Scris de | 6 decembrie, 2023
Angajații Rockstar nu au apreciat că trailer-ul lui GTA 6 a fost publicat înainte de termen

Noaptea dintre 4 și 5 decembrie a fost poate cea mai importantă din istoria recentă a jocurilor video. Trailer-ul pentru mult așteptatul GTA 6 a fost lansat mai devreme, după ce acesta a fost publicat de un cont neautorizat. Chiar dacă gamerii din toată lumea s-au bucurat de lansarea timpurie, reacțiile angajaților Rockstar nu sunt la fel de pozitive. O parte dintre aceștia și-au spus părerea public pe rețelele de socializare, iar asta ridică mari semne de întrebare vis-a-vis de subiectul leak-urilor.

Pentru cei care nu știu despre ce este vorba, leak-ul cu pricina a constat în trailer-ul lui GTA 6 peste care a fost aplicat un watermark crypto gigantic. Cei de la Rockstar nu au avut altă variantă decât să publice videoul oficial pe YouTube, astfel fanii s-au putut bucura de imagini din Vice City la rezoluție mare, fără nici un fel de watermark. Și partea cea mai tristă este că momentul special a fost distrus, chestie care reiese și din mesajul companiei: Trailer-ul a fost leak-uit așa că vă rugăm să urmăriți versiunea reală pe YouTube.

Era și normal ca după asta, angajații Rockstar să aibă ceva de zis, iar dacă ar fi să reproduc o parte dintre mesajele pe care le-au lăsat pe social media, probabil m-ar lua CNA-ul la întrebări. Dar reacțiile tuturor, chiar și cele ostile, sunt cât se poate de motivate în cazul de față. Planul studioului era să strângă toată echipa la un loc și să vizioneze împreună trailer-ul, chestie care ne indică că nici măcar angajații Rockstar nu au văzut versiunea finală. Astfel publicarea timpurie i-a lovit cu atât mai tare pe oamenii care voiau să vadă pentru prima dată rezultatul unor ani grei de muncă.

Cât despre cultura asta a leak-urilor, din perspectiva unui jurnalist o pot înțelege și aprecia, dar când începe să afecteze oameni nevinovați, ori să strice momente speciale ca acesta, nu pot decât să mă alături celor care înjură în gând astfel de mișcări. Este de prost gust și sper din suflet ca cel responsabil să fie găsit și sancționat conform legii. Iar acum că m-am trezit din vis și am început numărătoarea inversă către 2025, vreau să vă las mai jos câteva reacții venite de la angajați Rockstar.

Răul a fost deja făcut, dar răspunsul din partea fanilor a fost atât de bun încât nici nu contează cum am văzut trailer-ul lui GTA 6. Știm deja că jocul va fi o nebunie, cu o hartă imensă, grafică mai arătoasă decât cea din Red Dead Redemption 2 și un Vice City plasat în perioada noastră, nu în anii  ’80 ca în GTA-ul cu același nume. Grand Theft Auto VI o să fie lansat cândva în 2025 pe PlayStation 5 și Xbox Series X.

Etichete: , , ,