Final Fantasy 16 are nevoie de SSD ca să ruleze pe PC

Scris de | 11 decembrie, 2023
Final Fantasy 16 are nevoie de SSD ca să ruleze pe PC

Era hard-disk-urilor s-a încheiat, dar multe PC-uri încă folosesc vechiul mediu de stocare datorită raportului capacitate/preț. În ultimii ani SSD-urile au devenit la fel de accesibile ca și HDD-urile, iar vitezele nici măcar nu se pot compara, astfel este logic ca un PC de gaming modern să fie înzestrat cu stocare rapidă. Pe asta mizează și cei de la Square Enix care susțin că pentru a te bucura de Final Fantasy 16 pe PC ai nevoie de un SSD. În acest fel, s-a confirmat și venirea pe PC a celui mai nou joc din serie, lansat vara trecută pentru PlayStation 5.

Într-un interviu acordat celor de la Famitsu, producătorul Naoki Yoshida a intrat în detalii referitoare la cerințele de sistem. Dar cel mai bine îl las chiar pe el să vorbească:

Detaliile vor fi anunțate în timp util. Oricum ar fi, mi-ar plăcea să vă pregătiți SSD-urile. Oricât de bine am optimiza consumul pe GPU, într-un joc precum Final Fantasy 16, unde timpul de încărcare este critic, un HDD ar fi dureros. Desigur, vom încerca să optimizăm jocul cât mai bine cu putință, dar nu putem trece de limitările impuse de hardware, deci vă rog să considerați un SSD drept cerință minimă. Vom dezvălui restul de cerințe de sistem cu altă ocazie.

Final Fantasy 16 a fost lansat în vara acestui an pentru PlayStation 5. Cei care au apucat să-l joace știu deja că timpii de încărcare sunt excelenți pe consola de la Sony, iar asta se datorează SSD-ului rapid pe care aceasta-l folosește. Același lucru și-l doresc dezvoltatorii și de la PC, dar aici este mai complicat pentru că nu toate sistemele sunt la fel – variația doar pe SSD-uri este imensă, iar un model de 2.5″ cu conexiune SATA nu este la fel de rapid ca un model care se conectează via PCIe. Deci cred că recomandarea lui Yoshida se referă la un SSD rapid.

Etichete: , ,