Utilizatorii de tablete și pliabile primesc interfață nouă pe TikTok

Scris de | 19 decembrie, 2023
Utilizatorii de tablete și pliabile primesc interfață nouă pe TikTok

TikTok este pentru mulți o aplicație de smartphone, însă serviciul poate fi accesat la fel de ușor și pe desktop, în browser, sau pe tablete. Se simte însă că TikTok este o rețea de socializare „mobile first”, cu funcții și interfață dedicate pentru formatul de telefon. TikTok a observat însă că există cerere între utilizatori pentru suport mai bun pentru ecrane mai mari, iar noua versiune a aplicației adaugă capabilități care să îi ajute pe cei care accesează serviciul și de pe acestea.

TikTok, mai confortabil de folosit pe ecrane mari

Anunțul oficial TikTok menționează că actualizarea este dedicată „dispozitivelor mari”, adică tablete și ecrane pliabile, care permit afișarea conținutului diferit față de smartphone-uri. Până acum, pe aceste dispozitive, interfața de mobil era adaptată automat la dimensiunea ecranului, uneori cu rezultate slabe. Acum însă, clipurile video sunt afișate corect, cu bare negre pe laterale și cu un meniu mai ușor de navigat în partea de jos a ecranului.

Pe lângă upgrade-ul de interfață, care va asigura navigare mai intuitivă prin categoriile aplicației, TikTok promite și o calitate mai înaltă a clipurilor redate pe tablete și telefoane pliabile. Având ecrane mai mari, imperfecțiunile cauzate de compresie mare pe clipuri sunt mai evidente, așa că TikTok crește calitatea clipurilor pe dispozitivele cu ecrane mari.

O altă caracteristică exclusivă pentru cei care accesează TikTok de pe ecrane mari este posibilitatea de a folosi aplicația în ambele orientări: portrait și landscape. Pe telefon, TikTok funcționează doar pe verticală, însă tabletele pot fi folosite confortabil în oricare orientare, iar faptul că majoritatea clipurilor de pe TikTok sunt verticale nu ar trebui să afecteze experiența, întrucât tot există destulă rezoluție și spațiu pentru a distinge imaginile de pe ecran, chiar și în mod landscape.

Așa cum se putea și până acum, nu există nimic care să te împiedice să publici un TikTok pe contul personal de pe o tabletă.

Etichete: ,

Sursa: TikTok