Xperia Pro-II ar putea aduce un inel rotativ pentru control manual al funcțiilor camerei

Scris de | 19 decembrie, 2023
Xperia Pro-II ar putea aduce un inel rotativ pentru control manual al funcțiilor camerei

Xperia Pro-I a adus în urmă cu doar câțiva ani primul senzor foto de 1” pe smartphone-uri, iar anul viitor s-ar putea să vedem încă o caracteristică a camerelor „profesionale” pe un smartphone similar. Xperia Pro-II ar putea fi lansat anul viitor, cu un obiectiv pentru camera principală echipat cu un inel de control. Acesta ar putea fi folosit pentru una din trei funcții, care, în mod normal ar fi controlate de pe ecranul tactil, conform celor mai noi zvonuri. Acesta ar putea fi telefonul care oferă cel mai precis control manual de pe piață.

Așa cum sugerează și numele, Xperia Pro-II ar putea oferi funcții foto „profesionale”

Modelul Pro-I de la Sony s-a lăudat cu senzorul său de calitate, același de pe camere avansate precum modelele RX 100, dar și cu posibilitatea de a conecta telefonul la o cameră Sony Alpha pentru monitorizare pe un display extern sau pentru transmisii live prin 5G.

Pentru varianta Xperia Pro-II, Sony pare că trece la nivelul următor, oferind un inel programabil, care va putea controla funcțiile de zoom, diafragmă și focalizare, totul manual, la fel ca pe o cameră dedicată. Alegi din software funcția pe care vrei să o controleze acel inel și poți apoi modifica progresiv setările. Cel mai probabil, zoom-ul va fi o combinație între schimbarea între lentile și o cameră cu zoom progresivă, așa cum am mai văzut pe modelele Xperia 1 anterior.

De asemenea, zvonurile de pe sumahodigest sugerează că obiectivul principal va avea diafragmă variabilă între f/1.2 și f/4, oferind multe trepte intermediare pe care să le poți ajusta manual, în funcție de situație. Nu în ultimul rând, focalizarea manuală pe smartphone-uri a fost întotdeauna foarte complicată, întrucât controlul de pe touchscreen nu a permis niciodată un control foarte precis. Setarea inelului de pe lentilă pentru focalizare manuală ar putea permite noi posibilități creative pentru cei care vor alege acest telefon.

Desigur, se așteaptă ca funcțiile de conectare la camerele Sony Alpha să rămână și pe acest model, iar acest inel ar putea chiar să permită modificarea setărilor din cameră într-o manieră similară.

Ne așteptăm să vedem un anunț în jurul Xperia Pro-II probabil pe la MWC, alături de anunțurile pentru Xperia 1 VI și Xperia 5 VI, modelele high-end din zona „mainstream” ale companiei.

Etichete: , , ,

Sursa: sumahodigest