Galaxy A55 apare în GeekBench cu un GPU bazat pe tehnologie AMD

Scris de | 20 decembrie, 2023
Galaxy A55 apare în GeekBench cu un GPU bazat pe tehnologie AMD

Galaxy A55 nu pare în acest moment un smartphone pe care foarte mulți utilizatori îl așteaptă, însă va fi cu siguranță unul dintre cele mai bine vândute modele ale anului următor. Astfel, informațiile despre procesorul pe care îl va integra sunt destul de importante pentru publicul larg, întrucât acesta este cel care va fi responsabil pentru o experiență plăcută de utilizare. Se pare că în special cei care vor cum păra un A55 în 2024 și sunt pasionați de jocuri de mobil vor avea un motiv de bucurie, întrucât acesta ar putea fi primul model mid-range cu Exynos 1480, care include un GPU proprietar Samsung, dezvoltat cu tehnologie de la AMD.

Exynos 1480 ar putea reprezenta un upgrade major pentru gameri

O listare de pe GeekBench dezvăluie detalii pe care încă nu le cunoșteam despre următorul model mid-range de la Samsung. Se pare că telefonul este în teste interne și a fost deja supus celebrului teste sintetic de performanță. Scorul este unul decent în zona de preț și performanță vizată de Galaxy A55, însă nu reprezintă un salt mare de performanță față de modelul de anul trecut. Cu un scor single-core de 1.127 puncte și multi-core de 3.090 puncte, așteptările rămân apropiate de performanța oferită anul trecut pe partea de CPU.

Exynos 1480, procesorul pe care îl așteptăm pe acest model, folosește un design cu opt nuclee, dintre care patru rulează la 2,75 GHz, iar alte patru, probabil de tip „eficiente” rulează la 2.05 GHz. Cel mai interesant aspect al acestui procesor este însă cipul grafic. Pentru prima dată pe un model Galaxy A, Samsung renunță la un GPU Mali, produs de ARM, și adoptă un design proprietar. Este vorba despre cipul Xclipse 530, dezvoltat intern folosind tehnologia RDNA2 de la AMD, aceeași arhitectură care se regăsește în plăcile grafice Radeon RX5000, PlayStation 5, Xbox Series sau Steam Deck.

Acest lucru confirmă astfel că s-ar putea să vedem chiar și suport pentru tehnologii de grafică avansată, precum ray tracing, chiar și pe gama de medie de smartphone-uri Samsung în 2024.

Conform zvonurilor, restul configurației este completată de 8 GB memorie RAM, un ecran OLED Full HD+ la 120 Hz de 6,5”, cameră principală de 50 megapixeli și încărcare la 25W.

Galaxy A55 este așteptat cândva în primăvară, nu la foarte mare distanță de lansarea Galaxy S24 de la sfârșitul lunii ianuarie. Prețul inițial va fi, cel mai probabil e 400-500 euro, dar, așa cum am văzut în fiecare an la raft, acest preț ar putea scădea rapid spre zona de 300-350 de euro.

Etichete: , , , , , ,

Sursa: via GalaxyClub