CES 2024 – Samsung anunță noi modele de monitoare OLED în gama Odyssey

Scris de | 4 ianuarie, 2024
CES 2024 – Samsung anunță noi modele de monitoare OLED în gama Odyssey

Samsung a anunțat lansarea noilor monitoare de gaming Odyssey OLED care vor debuta săptămâna viitoare în Las Vegas la CES 2024, cel mai mare eveniment tech din lume. Noile modele OLED, Odyssey OLED G9 (nume model: G95SD), Odyssey OLED G8 (nume model: G80SD) și Odyssey OLED G6 (nume model: G60SD), vin cu performanță și imagini mai bune ca predecesoarele lor.

Odyssey OLED G9 este un monitor de joc curbat ultrawide de 49 de inch (124.4 cm) cu rezoluție DQHD (5.120×1.440) și un raport de aspect de 32:9. Odyssey OLED G8 este primul monitor de gaming Samsung OLED plat de 32 de inch (81.2) cu rezoluție 4K UHD (3.840×2.160) și un raport de aspect de 16:9. Ambele monitoare au o rată de refresh de 240Hz și un timp de răspuns GTG de 0,03ms. Odyssey OLED G6 este un monitor de 27 de inch (68.5 cm) QHD (2.560×1.440) care suportă un raport de aspect de 16:9, o rată de reîmprospătare de 360Hz și un timp de răspuns GTG de 0,03ms.

Toate cele trei modele noi includ tehnologia OLED Glare-Free care minimizează reflexiile de lumină, astfel încât utilizatorii să se poată juca în aproape orice mediu cu un nivel de luminozitate și culoare consistente. Cu VESA DisplayHDR True Black 400, monitoarele oferă detalii și culori vii indiferent de jocul sau conținutul afișat. Ele susțin și AMD FreeSync Premium Pro pentru sesiuni de gaming HDR cu latență scăzută.

La capitolul conectivitate, cele trei monitoare noi vin cu două porturi HDMI 2.1, un hub USB și o intrare DisplayPort 1.4.Nu lipsește compatibilitatea de montare VESA și un suport reglabil pe înălțime (HAS) care oferă control de înclinare, rotire și pivotare.

Multi Control

Odyssey OLED G9 și Odyssey OLED G8 oferă acum funcția Multi Control, o caracteristică nouă care asigură o conectivitate fluidă a mai multor dispozitive în același timp. Multi Control permite utilizatorilor să transfere imagini și/sau text între monitorul lor Samsung și alte dispozitive Samsung — inclusiv Galaxy Book, tabletă sau telefon — pentru un proces de lucru mai fluent, folosind mouse-ul și tastatura. În plus, Odyssey OLED G9 și Odyssey OLED G8 includ Samsung SmartThings Hub. Cu hub-ul încorporat, utilizatorii se pot conecta la diverse dispozitive IoT compatibile cu Matter și Home Connectivity Alliance (HCA), pentru controlul dispozitivelor.

Monitoarele Odyssey OLED G9 și Odyssey OLED G8 sunt, de asemenea, construite pentru divertisment all-in-one. Echipate cu platforma Samsung Smart TV și Samsung Gaming Hub, acestea oferă acces la servicii de streaming și gaming în cloud.

Noile modele au un design subțire din metal și includ noua funcție Core Lighting+ pentru a se potrivi în rama lor subțire. Core Lighting emite lumină ambientală din spatele monitorului, pentru o atmosferă de joc cât mai plăcută. Cercul de iluminare este de patru ori mai subțire decât modelul anterior (G95SC), pentru a se integra în rama subțire de 3,9 mm din metal. Există și un nou suport subțire din metal care permite asamblarea fără unelte, utilizând o placă de metal de 3 mm care lasă loc pentru alte dispozitive.

Mai multe detalii despre noile monitoare OLED de la Samsung vom avea în zilele următoare, chiar de la fața locului, grație colegilor mei, Claudiu și Cătălin 🙂

Asus ROG Zephyrus g16 - 2024

Etichete: , , , , , ,