Honor licențiază brevete pentru conectivitate 5G de la Nokia

HONOR Magic5 PRO

Honor a devenit curând cel mai mare producător de smartphone-uri din China și pare că nu dorește să repete greșelile pe care le-am văzut anterior de la alte companii care s-au regăsit în poziții similare. Astăzi aflăm că Honor a semnat un contract prin care licențiază tehnologiile companiei finlandeze Nokia pentru tehnologii 5G și de conectivitate în general. Acest lucru pune în contrast faptul că Oppo a refuzat să plătească aceste licențe, iar, în consecință, telefoanele sale nu mai pot fi comercializate în câteva țări din Uniunea Europeană, printre care și Germania.

Honor nu riscă să ajungă în situația Oppo în Europa, alegând să licențieze brevetele 5G de la Nokia

Conform Nokia, acesta este cel de-al patrulea partener important care a semnat un acord de acest gen pentru licențierea tehnologiilor sale de conectivitate în ultimele 12 luni. Compania deține peste 20.000 de „familii” de brevete, dintre care 6.000 sunt dedicate tehnologiilor 5G. Având în vedere că 5G-ul este acum una dintre cele mai folosite tehnologii de conectivitate la nivel mondial și că majoritatea telefoanelor care sunt lansate pe piață folosesc 5G, Nokia își asigură venituri considerabile în urma acestor contracte.

Honor tocmai se pregătește să lanseze seria de flagship-uri Honor6 în Europa, cel mai probabil în preajma Mobile World Congress 2024, care va avea loc la Barcelona la sfârșitul lunii februarie. Compania va dori să evite eventuale conflicte legale care ar putea pune în pericol vânzarea dispozitivelor sale în Europa, mai ales după ce în ultimii doi ani, de când s-a întors pe această piață, s-a concentrat pe reconstruirea brand-ului și lansarea de dispozitive premium, care să concureze pe piață cu producătorii deja consacrați.

Recent, Honor a anunțat un parteneriat cu Porsche Design, fost partener Huawei pentru dezvoltarea de produse din gama mobile și wearables. Cel mai probabil, ne putem aștepta și de la Honor la modele de smartphone-uri si smartwatch-uri cu design și construcție premium cu logo-ul celebrei case de design germane.

Samsung și Apple au cumpărat aceleași licențe pe care și Honor le plătește către Nokia.