VIDEO. CES 2024 – MSI Claw este o alternativă cu Intel pentru Steam Deck

MSI Claw CES 2024

Opiniile noastre despre MSI Claw în format video aici:

Steam Deck a fost o lansare atât de reușită încât a spawn-at nu mai puțin de doi rivali de la companii cu renume. Și după ce am văzut cum se compară PC-ul de gaming portabil de la Valve în comparație cu alternativele de la ASUS și Lenovo, este timpul să facem cunoștință și cu alternativa de la MSI, intitulată scurt și la obiect, MSI Claw. Doar că față de toate celelalte variante din piață, ăsta folosește procesor Intel și se laudă cu cea mai mare baterie dintre PC-urile celorlalți producători.

MSI Claw este dotat cu o baterie cu capacitate de 53Whr, oferind o autonomie de două ore în full-load – adică acolo unde restul rezistă sub o oră. La interior se ascunde un procesor Intel Core Ultra din generația nouă a producătorului american, astfel vei putea folosi tehnologia Intel XeSS pentru a spori performanța în jocuri solicitante. De răcirea hardware-ului de la interior se ocupă sistemul de răcire MSI Cooler Boost Hyperflow cu un design termic intraflow. Pe partea de afișaj vorbim despre un ecran cu diagonala de 7 inch, rezoluție FullHD și rată de refresh a ecranului de 120Hz.

În cadrul angajamentului nostru de a îmbunătăți experiența de joc pentru utilizatorii noștri, ne propunem să abordăm problemele de pe piață și să ne dedicăm eforturilor în domeniul dispozitivelor portabile. Am pus la punct design-uri specifice adaptate exclusiv pentru gameri, debutând cu primul nostru terminal portabil, Claw, care redefinește standardele pe piața terminalelor portabile.

Sistemul de operare ales pentru MSI Claw este Windows 11, doar că producătorul și-a luat libertatea de a instala câteva extras pe dispozitiv. Printre acestea numărăm interfața grafică custom numită MSI Center M, iar de aici poți să accesezi ușor toate caracteristicile și setările esențiale ale PC-ului. În plus servește și ca launcher pentru jocuri de pe toate platformele, astfel nu va trebui să folosești alte UI-uri. Iar ca un bonus bine-venit regăsim aplicația MSI App Player. Asta face fix ce spune, adică rulează alte aplicații, doar că este vorba despre jocuri de Android, direct pe Windows. Și când întreaga jucărie este cât un telefon mai mare, eu zic că e bine-venită o funcție ca asta.