MSI pregătește Claw, o consolă portabilă de gaming similară cu ROG Ally

Scris de | 5 ianuarie, 2024
MSI pregătește Claw, o consolă portabilă de gaming similară cu ROG Ally

După ASUS și Lenovo, MSI pare că intră în „hora” PC-urilor handheld de gaming cu ceea ce pare că se va numi MSI Claw. Compania a început deja să facă teasing pe conturile sale de social media, dezvăluind câteva detalii ale noii „console portabile”, în timp ce câteva imagini din surse neoficiale ne dezvăluie design-ul și numele „oficial”. Totul va fi dezvăluit la CES 2024, târgul american de tehnologie care va avea loc săptămâna viitoare.

Din imaginile disponibile, pare că MSI Claw nu va aborda un design foarte „original”

În clipul oficial de teasing de pe pagina MSI Gaming, compania ne arată forma generală a dispozitivului, stick-urile cu iluminare RGB, fantele de aerisire, și logo-ul MSI Gaming cu dragonul emblematic, care va fi, cel mai probabil, amplasat pe spatele dispozitivului. Compania nu oferă încă un nume oficial pentru acest dispozitiv, însă ne asigură că „O nouă rasă de dragon MSI va sosi”. Logo-ul de la final este compus din două gheare cu un model de culoare „RGB” animat.

Imaginile care au ajuns însă pe internet ne dezvăluie numele, care pare că va fi MSI Claw (probabil inspirat de „ghearele” dragonului” și de faptul că îl vei ține în mână”). În imaginile de promovare care au scăpat pe internet, design-ul lui MSI Claw pare să fie extrem de familiar. Asta pentru că MSI Claw pare să fie, de fapt, un soi de „rebranding” al lui ROG Ally de la ASUS. Asemănările sunt izbitoare, de la forma generală, la layout-ul butoanelor și până la forma display-ului, care pare să aibă aceșai raport de aspect.

Nu este clar dacă MSI a „licențiat” acest design de la o altă companie sau dacă pur și simplu a folosit Ally drept o sursă majoră de inspirație. Singura diferență reală între design-ul celor două dispozitive este culoarea. Ally vine doar în versiune cu carcasă albă, în timp ce MSI Claw pare că vine doar în variantă neagră.

Nu știm încă nimic despre configurația hardware pe care o vom regăsi la interior. Până acum, ROG Ally și Legion Go au folosit chipset-urile Ryzen Z1 de la AMD atât în variantele „standard”, cât și extreme. Acestea s-au dovedit a fi însă foarte „flămânde” atunci când vine vorba despre consumul de energie, dar oferă performanță înaltă pentru a rula cele mai noi jocuri în mod portabil. Interacțiunea dintre conturile MSI Gaming și Intel Gaming de pe platforma X sugerează însă că MSI a ales noile procesoare Meteor Lake.

Etichete: , , , ,