Microsoft a depășit Apple, devenind cea mai profitabilă companie din lume

Scris de | 17 ianuarie, 2024
Microsoft a depășit Apple, devenind cea mai profitabilă companie din lume

Este oficial, Microsoft a devenit cea mai profitabilă companie din lume, surclasând astfel Apple. Ce înseamnă asta? Înseamnă ca valoarea acțiunilor Microsoft a crescut simțitor, chestie care a dus la un boom în valoarea companiei. Creșterea a venit ca rezultat al declarațiilor făcute de reprezentanții companiei, care au vorbit despre viitorul sistemelor AI și a scos în evidență interesul în creștere față de GitHub, platformă pe care au cumpărat-o în anul 2018 pentru suma de 7.5 miliarde de dolari.

Mișcarea este explicată mai bine de către analiștii de la Piper Sandler, o companie de investiții bancare. Aceștia au spus că valoarea acțiunilor Microsoft a fost „încurajată de momentumul din jurul produselor AI mature„. Asta confirmă și faptul că investițiile gigantului tech în domeniul AI au dat roade, astfel devenind o parte vitală din companie. Și asta se vede de la distanță, mai ales dacă urmărim evoluția unor produse mainstream, precum sistemul de operare Windows.

Windows 12 urmează să fie lansat undeva prin vara acestui an, conform mai multor surse, iar asta este o schimbare importantă pentru Microsoft. Noua versiune a sistemului de operare va include funcții AI precum Copilot, iar dacă sunteți curioși să experimentați o bucățică din viitorul Windows-ului, actualizarea care introduce funcții de generare de imagini AI în Paint este disponibilă chiar acum. Tot ce trebuie să faceți este să vă actualizați sistemul cu Windows 11 la ultima versiune și să vă jucați cu noua unealtă.

Asus ROG Zephyrus g16 - 2024

Etichete: ,