Un director Ubisoft este de părere că a venit timpul să renunțăm la jocurile în format fizic

Scris de | 17 ianuarie, 2024
Un director Ubisoft este de părere că a venit timpul să renunțăm la jocurile în format fizic

Într-o discuție legată de lansarea abonamentelor Ubisoft+ Premium și Classics, un director executiv din cadrul companiei a spus că gamerii ar trebui să se obișnuiască cu ideea că nu dețin fizic titlurile pe care le joacă, ca să ofere o șansă reală abonamentelor. Declarația vine dintr-un interviu acordat celor de la GI.biz. Conform reprezentantului Ubisoft, asta este ceva ce trebuie să se întâmple înainte ca serviciile pe bază de abonament să devină o normalitate în industria jocurilor video.

Nu am o bilă de cristal, dar dacă te uiți la diferitele servicii pe bază de abonament care există pe piață, observăm o expansiune rapidă în ultimii câțiva ani, dar este relativ mică în comparație cu alte modele. Am observat o creștere pe console precum PlayStation și Xbox care aduc oameni noi. Pe PC, din punctul de vedere al Ubisoft, deja stăm grozav, dar vrem să ajungem la și mai multe persoane pe PC întrucât vedem o oportunitate acolo.

Philippe Tremblay, Director of Subscription, Ubisoft

Aș include aici toată declarația, însă este mult limbaj de marketing și rezumatul sună cam așa: gamerii trebuie să devină ca pasionații de filme, să renunțe la colecția de discuri și să se obișnuiască cu abonamentele gen Netflix, Amazon, HBO… înțelegeți ideea. Și într-un fel tind să îi dau dreptate, mai ales că eu sunt omul cu peste 500 de jocuri numa’ pe Steam, dar cu circa cinci jocuri fizice în casă – toate pentru PlayStation. Știu, știu, există și clienții care preferă să miroasă cartea jocului, să se holbeze la reflexiile de pe DVD și să pună frumos steelcase-ul la colecție, dar sunt sigur că formatul fizic nu va dispărea complet, ci doar va fi ceva mai rar întâlnit.

Discuția despre jocuri digitale vs fizice nu se limitează doar la Ubisoft, și în mare pot înțelege și perspectiva companiilor. Carcasa, cărticica și discul costă – să lansezi jocul pe Steam, nu costă atât de mult, iar când se întâmplă să ai și propria platformă aka. Ubisoft Connect, nu mai plătești de fapt nimic ca să lansezi jocul în format digital. În plus, serverele companiei îți stochează și salvările, ai tot felul de chestii extra gen achievement-uri, trading card-uri (în cazul Steam), manager de screenshot-uri și tot felul de chestii d-astea utile. Dar ăsta este un subiect în care fie are dreptate toată lumea, fie nu are nimeni, așa că o să vă las pe voi să decideți dacă o schimbare de genul este benefică sau nu.

Etichete: