Cât costă accesoriile pentru Vision Pro, dispozitivul VR de 3.500 dolari de la Apple

Scris de | 19 ianuarie, 2024
Cât costă accesoriile pentru Vision Pro, dispozitivul VR de 3.500 dolari de la Apple

Apple urmează să lanseze Vision Pro, primul său dispozitiv de realitate virtuală (sau „computer spațial”, așa cum le place să îi zică în Coupertino), iar acesta va sparge mai multe bariere. Pe lângă cele de performanță în acest spațiu VR, Apple urmează să spargă barierele prețului unui astfel de dispozitiv dedicat consumatorilor de rând: 3.500 de dolari pentru varianta de bază, cu 256 GB stocare internă. Cu un așa preț, nu ne-am fi așteptat ca accesoriile extra pentru dispozitiv să fie tocmai ieftine. Apple tocmai a dezvăluit lista completă de prețuri, iar cei care vor cumpăra Vision Pro în februarie vor trebui să aloce și o mică avere în cazul în care își doresc accesorii de schimb sau de rezervă, baterii sau o husă de transport.

Apple cere sume enorme pentru accesorii simple precum o husă de transport, o baterie extra sau un burete care blochează lumina

Apple a listat pe magazinul său din Statele Unite ale Americii primele accesorii oficiale pentru Vision Pro, cele care vor fi disponibile pentru achiziție încă din prima zi. Acestea au prețuri care pornesc de la 29 de dolari și ajung până la 200 de dolari, însă unele par să fie neașteptat de scumpe pentru ceea ce oferă. Iată prețurile:

  • Apple Vision Pro Travel Case: 199 dolari
  • Apple Vision Pro Battery: 199 dolari
  • ZEISS Optical Inserts: de la 99 dolari
  • Apple Vision Pro Light Seal: 199 dolari
  • Apple Vision Pro Light Seal Cushion: 29 dolari
  • Belkin Battery Holder for Apple Vision Pro: 49.95 dolari
  • Apple Vision Pro Solo Knit Band: 99 dolari
  • Apple Vision Pro Dual Loop Band: 99 dolari
  • 240W USB-C Charge Cable (2 m): 29 dolari
  • 30W USB-C Power Adapter: 39 dolari

Practic, dacă vrei să transporți dispozitivul în siguranță, trebuie să cheltui încă 200 de dolari în plus pe o husă de transport, iar dacă vrei încă o baterie externă de rezervă, sau să o înlocuiești pe cea originală, trebuie să scoți din buzunar din nou 200 de dolari. Cei care poartă ochelari pot opta pentru dioptrii pentru lentilele dispozitivului. Acestea sunt realizate de ZEISS și pot costa minimum 100 dolari, în funcție de prescripție.

Este însă destul de ciudat faptul că Apple cere 200 de dolari pe un burete de schimb care să blocheze lumina din exterior. Mai grav este că în pachet vine un suport de cap cu un singur suport, însă Apple vinde separat la 100 de dolari unul care oferă și suport pentru partea de sus a capului, pentru stabilitate în plus. De asemenea, o husă care să permită agățarea bateriei externe de haine, de la Belkin costă 50 de dolari și nu pare să facă nimic altceva în plus.

Deja cablul și încărcătorul par să fie cele mai ieftine accesorii pentru Vision Pro. Acestea sunt dintre cele compatibile și cu alte dispozitive de la Apple, precum smartphone-uri, telefoane și tablete. De altfel, acel încărcător de 30W este același care este livrat și în pachetul MacBook Air.

Nici garanția extinsă AppleCare+, care include și asigurare pentru accidente, nu este ieftină. Pentru doi ani de servicii va trebui să plătești fie 25 de dolari pe lună, sau 500 de dolari într-o singură tranșă. În cazul unui incident, Apple va taxa extra 30 de dolari înlocuirea sau repararea unui accesoriu și 300 de dolari fiecare operațiune de reparare sau înlocuire a dispozitivului.

Toate aceste accesorii și garanția extinsă vor fi disponibile începând cu 2 februarie în SUA, alături de Apple Vision Pro.

Etichete: , , , , ,

Sursa: The Verge