Câte headset-uri Vision Pro a vândut Apple în primul weekend de precomandă

Scris de | 22 ianuarie, 2024
Câte headset-uri Vision Pro a vândut Apple în primul weekend de precomandă

Apple Vision Pro tocmai a intrat în perioada de precomandă, și cu un preț de 3499 de dolari, am putea crede că oamenii nu s-au înghesuit să cumpere noua cască de realitate virtuală/realitate augmentată a producătorului din Cupertino. Conform analistului Ming-Chi Kuo, calculele bazate pe cantitățile disponibile la precomandă și perioada de livrare a acestora arată că Apple a vândut undeva între 160.000 și 180.000 de unități în primul weekend de disponibilitate pentru Vision Pro. Sunt cifre care depășesc cu mult predicțiile inițiale ale lui Kuo, care erau undeva în jurul zonei de 60-80.000 de unități, astfel că headset-ul a fost foarte rapid sold out pe site-ul Apple.

În teorie, sunt vești foarte bune pentru Apple, însă Kuo spune că perioada de livrare a rămas neschimbată în primele 48 de ore, lucru care ar indica o scădere rapidă a cererii, odată ce fanii masivi ai Apple și cei care își doreau mult Vision Pro au terminat de plasat comenzile. La polul opus, comenzile de iPhone-uri „au parte de o creștere constantă a perioadei de livrare în primele 24-48 de ore după ce încep precomenzile”, spune Kuo. Evident însă, nu vorbim de un public țintă la fel de mare pentru cele două.

Kuo mai spune și că, deși produsul este sold out, vânzările de până acum reprezintă doar 0.007% din totalul utilizatorilor activi ai Apple (1,2 miliarde). Asta face ca Vision Pro să fie „un produs extrem de nișat” în ochii celor din Cupertino. Ar însemna că Apple va fi nevoită să stârnească și să mențină interesul ridicat pentru Vision Pro înainte de lansarea sa globală, care se zvonește că va avea înainte de WWDC-ul din acest an, probabil în luna iunie. De asemenea, Apple se ocupă de implementarea unor zone demo pentru magazinele sale flagship din Statele Unite, sperând să convingă astfel mai mulți oameni să cumpere căștile, după perioade de încercare a acestora de 25 de minute.

Etichete: , , , ,

Sursa: Apple might have sold up to 180,000 Vision Pro headsets over pre-order weekend