PlayStation și-ar putea delecta fanii de pe PC cu o mulțime de lansări mari în 2024

Gran Turismo 7 PC PlayStation

Industria jocurilor video este un loc mai bun de când PlayStation a început să-și aducă cele mai tari exclusivități pe PC. Compania s-a bucurat de un boost de popularitate serios și a câștigat o mulțime de fani noi, iar asta pare să-i fi motivat pe japonezi să continue tradiția. Anul 2024 în special, pare a fi un an extrem de important deoarece în decursul următoarelor 11 luni, mai multe lansări importante împlinesc doi ani de la debutul pe PlayStation 5. Printre acestea se numără Horizon Forbidden West, Gran Turismo 7 și God of War Ragnarok.

Dacă nu ați observat tiparul, cam la doi ani după debutul pe PS5, jocurile lansate de studiouri sub umbrela PlayStation ajung și pe PC. Iar aici vine partea interesantă – zilele trecute, un presupus angajat Nixxes (studioul responsabil de portarea pe PC a celor mai multe jocuri PlayStation) a publicat pe 4chan o listă de jocuri exclusive care vor fi lansate pe PC în decursul acestui an. Lista este absolut impresionantă și arată cam așa:

  • The Last of Us Part II
  • God of War Ragnarok
  • Demon’s Souls
  • Ghost of Tsushima
  • Gran Turismo 7

În plus, postarea vorbește și despre Spider-Man 2. După cum știți, codul sursă al jocului a fost făcut public atunci când serverele Insomniac Games au fost atacate de hackeri. Între timp, comunitatea a creat deja un build funcțional al jocului, dar acesta nu este nici un produs oficial, și nici unul complet funcțional. Conform postării de pe 4chan, Marvel’s Spider-Man 2 ar urma să vină pe PC la începutul anului 2025. Și un ultimul detaliu cel puțin la fel de interesant pe care-l vedem la finalul postării vorbește despre posibilitatea de a vedea și jocuri precum Infamous: Second Son portate pe PC.

Dacă aș privi lucrurile astea din exterior, nici măcar n-aș lua în seamă o astfel de postare. Este anonimă, pe o platformă recunoscută pentru lipsa de acuratețe a zvonurilor și putea fi făcută chiar și de mine. Doar că multe informații se potrivesc, iar dacă cunoști situația mai în detaliu (ca mine și alți pasionați), vei înțelege rapid că „minunea” asta este posibilă. Și nu uitați de hack-ul NVIDIA din 2022 care a inclus o listă de jocuri nelansate de la PlayStation. Ei bine, în afară de Demon’s Souls, Ghost of Tsushima și Gran Turismo 7, toate celelalte jocuri au fost lansate pe PC, sau venirea lor a fost confirmată. Deci, mai e și chestia asta de luat în considerare.