Top 5 – Jocuri din primele trei luni ale lui 2024

Top 5 – Jocuri din primele trei luni ale lui 2024

Scris de | 25 ianuarie, 2024

Anul 2023 a fost presărat cu lansări foarte tari, care au făcut din el unul dintre cei mai buni ani pentru industria jocurilor video. Dar pășim grăbiți spre luna februarie a lui 2024 și mi se pare un moment numai bun să aruncăm o privire la cinci dintre cele mai tari jocuri pe care vom pune mâna în primele trei luni ale anului. Am exclus lansările care s-au întâmplat deja, deci fără Prince of Persia și noul Like a Dragon. Dar fără alte bla-blauri, zic să începem cu primul joc.

Skull and Bones (PC, PS5, Xbox) – 16 februarie

După ani buni de așteptare și nenumărate amânări, pe data de 16 februarie vom putea pune mâna pe Skull and Bones de la Ubisoft. Jocul a fost prezentat pentru prima dată în cadrul E3 2017 și a captivat gamerii cu tematica sa. Din păcate, dezvoltarea a durat mult mai mult decât și-au imaginat cei de la Ubisoft, iar între timp mulți și-au pierdut speranța că vor mai juca acest titlu. Dar în 2023, câțiva jurnaliști au fost invitați la o sesiune de Closed Beta, iar reacțiile lor au fost bune, astfel aștept cu sufletul la gură venirea lui Skull and Bones.

Rise of the Ronin (PS5) – 22 martie

Team Ninja este un studio cunoscut pentru seria Ninja Gaiden, având un fan-base mare și loial. Așa că anunțul lui Rise of the Ronin a stârnit atenția multor oameni. Povestea jocului ne va trimite în Japonia anilor 1860, o perioadă tumultoasă din istoria țării. Tu vei juca rolul unui războinic fără nume care trebuie să își protejeze poporul cu orice preț și te vei avânta în lupta împotriva atacatorilor vestici. Jocul arată superb, iar dacă seria Ninja Gaiden este un indicator bun, Rise of the Ronin va fi un joc foarte dificil, similar cu titlurile souls-like.

Tekken 8 (PC, PS5, Xbox) – 26 ianuarie

Tekken 8 este următorul joc pe listă, iar despre acesta nu sunt foarte multe de spus. Este cea mai nouă iterație dintr-o franciză extrem de cunoscută și va fi unul dintre jocurile de referință ale acestui început de an. Noul joc vine cu 32 de luptători, grafică next-gen și o poveste care duce mai departe saga lui Mishima și Kazama. Dezvoltatorii ne promit o poveste cu scene inspirate de filmele de la Hollywood și un gameplay extrem de interesant.

Suicide Squad: Kill the Justice League (PC, PS5, Xbox) – 2 februarie

După succesul din ultimii ani pe care l-au văzut filmele cu supereroi, personajele principale de pe micile ecran încep să-și facă apariția în jocuri. Printre acestea se numără și Suicide Squad: Kill the Justice League. Doar că acesta vrea să schimbe formula clasică și în loc să joci drept cei mai iubiți eroi de la DC, va trebui să te lupți cu aceștia după ce au fost mințile lor au fost corupte de o forță malefică. Agitația din jurul acestui joc este mare, fiind unul dintre cele mai așteptate titluri din 2024, astfel și așteptările sunt mari.

Alone in the Dark (PC, PS5, Xbox) – 20 martie

Înainte de Resident Evil, a existat Alone in the Dark – un joc lansat în 1992 care la acea vreme a fost considerat o adevărată inovație printre gameri. 22 de ani mai târziu, seria revine cu un reboot. Nu putem considera acest joc un remake deoarece nu este unul, Alone in the Dark din 2024 folosind câteva personaje și locații pe care le-am mai văzut în trilogia originală din anii ‘90. Monștrii sunt mai înfricoșători ca niciodată, gameplay-ul te va ține pe marginea scaunului tot jocul, iar prezența talentul actorilor Jodie Comer și David Harbour îi va oferi acestui titlu o personalitate aparte.

2024 se anunță a fi un alt an bogat pentru gaming

După un 2023 forțos, pare că anul acesta vrea să ne ofere și mai multe surprize în ceea ce privește lansările de jocuri. Cele pe care le-am văzut astăzi sunt doar o mică parte din recolta pe 2024, și dacă așa începe, sunt curios cum se va termina anul ăsta. Ne așteaptă o mulțime de lansări tari, precum Star Wars Outlaws, Senua’s Saga: Hellblade II și Microsoft Flight Simulator 2024. În plus, cei de la PlayStation pregătesc câteva surprize importante pentru gamerii pe PC, iar astea sunt doar jocurile despre care avem informații sigure, urmând ca pe parcursul anului să facem cunoștință cu și mai multe titluri tari.

Etichete: